Boldānam kā priekšsēdētāja vietniekam sociālajos un ārējo sakaru jautājumos būs jāpilda domes priekšsēdētāja pienākumi viņa un domes priekšsēdētāja vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos prombūtnes laikā vai domes priekšsēdētāja uzdevumā, kā arī jāpilda citi pienākumi likumā paredzētajos gadījumos.

Tāpat domes priekšsēdētāja vietniekam būs jākoordinē komisiju, valžu un darba grupu darbība, jāorganizē fizisku un juridisku personu iesniegumu aprite pašvaldības struktūrvienībās, kā arī jāpilda citi domes priekšsēdētāja uzdoti uzdevumi.

Augstākās tiesas Senāts 2008. gada 28. oktobrī Augstākās tiesas Senāts Boldānu atzina par vainīgu Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanā Balvu rajona Kubulu pagastā un tika sodīts ar astoņu mēnešu cietumsodu.

Tāpat astoņu mēnešu cietumsodu jau 2007. gada 9.oktobrī Boldānam bija piemērojusi pirmās instances tiesa - Latgales apgabaltiesa. Toreizējam deputātam tā piesprieda arī divu gadu liegumu kandidēt Saeimas, Eiropas Parlamenta, pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanās.

Deputāta mandātu Boldāns zaudēja tikai pēc 2008. gada 28. oktobra Austākās tiesas Senāta nolēmuma, ar kuru stājās spēkā viņu notiesājošais spriedums.