Kā ziņo Raciborska, tad Balvu novada pašvaldība vienojusies, ka pakalpojums "Aprūpe mājās" tiek deleģēts "Latvijas Samariešu apvienībai". Lēmums pieņemts, jo samarieši uzsākuši projektu "Samariešu atbalsts mājā" - gādājot par kvalitatīvu un ātru aprūpi un palīdzības sniegšanu vientuļiem, veciem cilvēkiem, kā arī iedzīvotājiem ar invaliditāti.

Īstenojot "Aprūpe mājās", izgatavotas pavisam sešas īpaši aprīkotas automašīnas ar pārvietojamu aprūpes biroju, kuram ir autonoms strāvas ģeneratoru, duša ar silto un auksto ūdeni, tualete, gāzes plītiņa, ledusskapis, veļas mazgājamā mašīna, specializēts aprīkojums pēdu kopšanai un matu griešanai.
Automašīna piemērota arī guloša cilvēka pārvadāšanai, tādējādi nodrošinot, ka vecus, vientuļus un nomalē dzīvojošus cilvēkus, kā arī iedzīvotajus ar invaliditāti, var aprūpēt turpat dzīvesvietā.

Uzsākot darbu, Latvijas samarieši gādās par to, lai klients varētu sazināties un par savām vajadzībām vai trauksmes situāciju ziņot samariešu apvienības centrāli 24 stundas diennaktī. Centrālē būs iespējams noteikt, no kurienes zvans saņemts un uz turieni nosūtīt brigādi. Ikdienas aprūpi samarieši nodrošinās ar speciālo auto. Tas pie iedzīvotājiem dosies no pirmdienas līdz sestdienai laikā no plkst.8.00 līdz 20.00. Tiek lēsts, ka ik dienas varēs apkalpot piecus līdz septiņus iedzīvotājus.

Unikālās iedzīvotāju aprūpes automašīnas dosies pie pavisam piecu novadu un to apkārtnes iedzīvotājiem - Balvos, Skrundā, Smiltenē, Jelgavā un Ventpils novadā. Taču projekta "Aprūpe mājās" ietvaros pavisam plānots uzrunāt 49 Latvijas pašvaldības.