Iedvesmojoties no Valmiermuižas vēstures, zem majestātiskā parka vecajiem kokiem un netālu no pils tornīša izvietotie rotaļu laukuma elementi ir ieguvuši senatnīgas formas. Šobrīd muižas parkā ir iespējams izšūpoties trīs dažādās šūpolēs un pārspēt pretinieku, spēlējot liela izmēra dambreti, bet mazākie bērni var rotaļāties smilšukastē. Drīzumā ir plānots atpūtas laukumu papildināt vēl ar umurkumuru – karuseli, pastāstīja Valmiermuižas kultūras biedrības pārstāve Zane Kaķe

Pašu Valmiermuižas parku rekonstruējusi Burtnieku novada pašvaldība. Tā šo vietu padarīja piemērotāku pasākumu rīkošanai, savukārt rotaļu laukuma izveidi īstenoja Valmiermuižas kultūras biedrība.

Valmiermuižas kultūras biedrības nākamā iecere ir Magdalēnas Elizabetes fon Hallartes piemineklis. Valmiermuižai ir bagāta vēsture ar stāstiem un leģendām par rosīgo dzīvi, kādu šeit veidojuši muižas saimnieki, kuri atstājuši "nospiedumus" arī Latvijas kultūrvēsturē. Lai iemūžinātu M. E. fon Hallartes piemiņu, biedrība rīko pieminekļa ideju metu konkursu, kurā līdz 26. jūnijam aicināti pieteikties tēlnieki – mākslinieki.