Šādu lēmumu dome pieņēmusi, jo 14.aprīlī no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) saņēmusi informāciju par to, ka Garenčiks, savienojot valsts amatpersonas amatu ar neatļautu amatu SIA "RG autotransports" no 2013.gada 1.jūlija līdz 2014.gada 2.februārim, nav ievērojis valsts amatpersonai noteiktos amata savienošanas ierobežojumus. Ievērojot to, KNAB pieņemts lēmums, saskaņā ar kuru, Garenčiks ir saukts pie administratīvās atbildības un sodīts ar naudas sodu.

Dome arī norāda, ka R. Garenčiks nav aizpildījis valsts amatpersonas deklarāciju par 2013. gadu atbilstoši likuma prasībām. Pamatojoties uz to, pašvaldība atzina, ka šāda rīcība nav savienojama ar pašvaldības izpilddirektora amatu.

Nesaskaņas starp Carnikavas novada pašvaldības vadību un izpilddirektoru turpinās pēdējos mēnešus. Pērn Carnikavas novada domei tiesa piesprieda amatā atjaunot tās pirms trim gadiem atlaisto izpilddirektoru, izmaksājot viņam arī vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu 31 260,41 lata apmērā.