Stundas iesākumā Atis saviem vārdiem pastāstīja, kā veidojas kalni, kā tie atšķiras un kā pieņemts tos iedalīt. Viesis iesaistīja skolēnus un uzdeva jautājumus, lai pārliecinātos par viņu izpratni par tēmu. Stunda bija atraktīva, un klasē valdīja atbrīvota gaisotne, portālam "Delfi" stāsta projekta "Iedvesmo mācīties!" rīkotāji un dalībnieki.

Turpinot stāstījumu par kalniem, Atis stāstīja par alpīnismu un kāpēc pats pievērsies šai riskantajai, bet nenoliedzami aizraujošajai profesijai, kuras virsotnes iekarojis un kā gājis ceļā uz tām. Viesa sagatavotā prezentācija ar aizraujošām, viņa paša uzņemtām fotogrāfijām no augstkalnu ekspedīcijām un tās papildinošie komentāri skolēnus pārsteidza, atklājot kalnu dažādību un skaistumu.

Noslēdzot ģeogrāfijas stundu, Atis Plakans novēlēja katram sasniegt savu virsotni un neapstāties pie sasniegtā.

No skolēnu atsauksmēm pēc stundas:

  • Uzzināju daudzas lietas, par kurām es pat nebiju dzirdējis un nezināju.
  • Tiešām interesanti klausīties, kā tiek pārvarētas grūtības, galvenais neapstāties pie sasniegtā.
  • Lai kļūtu labāks kādā noteiktā jomā, ir sevi jāpilnveido un nevajag izvēlēties vieglāko ceļu.
  • Katram jāsasniedz savas virsotnes.
  • Nedrīkst apstāties pie pirmajām grūtībām, katru reizi ir jāmēģina izdarīt vairāk.

Lai iedvesmotu skolēnus mācīties un iedrošinātu viņus izvirzīt augstus mērķus, dodot iespēju tikties ar savas jomas speciālistiem, ko citā veidā sastapt būtu krietni mazāka varbūtība, 7.oktobrī sākusies izglītības programmas "Iespējamā misija" akcija "Iedvesmo mācīties!", kuras ietvaros nedēļas garumā vairāk nekā 30 savas jomas profesionāļi: uzņēmumu vadītāji, politiķi un ideju līderi, tai skaitā, izglītības un zinātnes ministrs un Ministru prezidents dosies uz kādu no skolām visā Latvijā, lai vadītu vienu mācību stundu.

Saskare ar profesionāļiem ārpus skolas vides palīdz veidot skolēnos izpratni par teorētisko zināšanu pielietojumu dzīvē un karjeras izvēlēm. Dodot iespēju klausīties un runāt ar uzņēmējiem, mūziķiem, fotomāksliniekiem, juristiem, velosipēdu meistariem, viņi var labāk saprast, kas pašiem patīk un padodas vislabāk, domājot par savu nākotnes profesiju.