Skates laikā muižas apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar Šlokenbekas muižas vēsturi, doties nelielā ekskursijā pa izrakumu vietām, kā arī pašiem pieskarties un paturēt rokās Baltijā vienīgās nocietinātās muižas vēstures lieciniekus – izrakumos atrastās senlietas. Arheologu Rūdolfa Brūža un Unas Cines un Latvijas ceļu muzeja pārstāvju stāstījumu lieliski papildināja milzkalniešu nostāsti par Šlokenbekas muižu.

Latvijas vēstures institūta organizētie arheoloģiskie izrakumi muižas apkārtnē norisinājās šī gada jūlijā un augustā. Izrakumu gaitā iegūtas daudzas interesantas senlietas, kā arī jaunas ziņas par muižas interjeru, tuvējās apkaimes izmantošanu un zviedru karaspēka iebrukumu 1701. gadā, portālam "Delfi" stāsta Brūzis.

Šlokenbeka Engures novada Milzkalnē ir vienīgā līdz mūsdienām saglabājusies nocietinātā muiža Baltijā. Tā būvēta 15. gadsimta beigās beigās kā priekšpostenis Tukuma pils aizsardzībai senā kara ceļa malā. Muiža pārdzīvojusi vairākus zviedru karaspēka iebrukumus, līdz 19. gadsimtā pēc Durbes pils uzcelšanas tā kļuva par saimniecisku centru.