Tādējādi šeit sasniegts augstākais ūdens līmenis kopš 2010.gada lielajiem paliem, kad ūdens līmenis bija vēl par 1,6 metriem augstāks nekā patlaban. Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis līdz 1.-2.janvārim bija paaugstinājies par nepilniem diviem metriem, arī sasniedzot augstāko atzīmi kopš 2010.gada, bet pagājušajā diennaktī tas kritās par pusmetru un kopš tā laika nedaudz svārstās.

Jelgavā ūdens līmenis kopš Ziemassvētkiem kāpis par 1,6 metriem, šeit gaidāma tālāka līmeņa paaugstināšanās un zemāko palieņu applūšana. Lielupē lejpus Jelgavas ūdens līmenis paaugstinājies mazāk, lielākais kāpums gaidāms tuvākajās diennaktīs.

Ūdens līmeņa paaugstināšanos Lielupē veicina ledus sablīvējums, kas trešdien bija starp Mežotni un Staļģeni, tas turpina lēnām virzīties lejup pa upi.

Ogres upē pie Ogresgala un Ogrē ūdens līmenis kopš trešdienas rīta nav būtiski mainījies un saglabājas normas robežās.

Salacā pie Lagastes, Salacgrīvas novadā, ūdens līmenis trešdien sasniedza augstāko atzīmi pēdējo gadu desmitu laikā, applūdinot palienes, bet vēlāk, izejot ledum, ūdens līmenis kritās par vairāk nekā metru.

Aiviekstē un Gaujā turpinās pakāpeniska ūdens līmeņa paaugstināšanās, bet Daugavā un Ventā ūdens līmenis ir stabils.

Kurzemē ledus un sniegs gandrīz pilnībā nokusis, tādēļ ūdens līmenis pārsvarā vairs nepaaugstinās. Daudzviet citviet turpinās ūdens līmeņa celšanās.

Pēdējā diennaktī applūdušas zemākās palienes pie Lielās Juglas, kur ūdens līmenis kāpis vēl par 0,6 metriem, nedēļas laikā - par 2,1 metru.