Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis Guntara Ķirša apstiprināšanu amatā skaidro ar to, ka Jūrmalas pašvaldība "Dzintaru koncertzāles" vadībai ir izvirzījusi jaunus, ambiciozus mērķus. Tie saistīti ar to, ka jau šā gada nogalē durvis vērs atjaunotā Dzintaru koncertzāle. Truksnis cer, ka Jūrmala kļūs par kultūras pilsētu visa gada garumā.

"Mēs vēlamies Jūrmalā redzēt ne tikai jau ierastos gadskārtējos pasākumus, bet arī jaunas, spilgtas kultūras dzīves norises, kā arī starptautiski atpazīstamus pasākumus. Tādus, kas piesaistītu kultūras dzīves cienītājus no visas pasaules," teic Jūrmalas mērs.

Viņš uzskata, ka jaunievēlētā koncertzāles valdes priekšsēdētāja, Guntara Ķirša, izglītība un līdzšinējā profesionālā darbība apliecina viņa spēju vadīt apjomīgus, saturiski bagātus un cilvēkiem saistošus projektus.

Ķirsis Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis akadēmisko maģistra grādu kordiriģēšanas un kora priekšmetu pasniedzēja specialitātē. Kopš 2005. gada viņš ir valsts SIA "Latvijas koncerti" valdes loceklis. Strādājot "Latvijas Koncerti", bijis atbildīgs par uzņēmuma administratīvo un māksliniecisko vadību, plānojis un realizējis koncertu un festivālu programmas.

Ķirsis no 2007. līdz 2009. gadam bijis valsts SIA "Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris" padomes loceklis, kur viņa atbildība bija uzņēmuma valdes darbības pārraudzība.

No 1992. līdz 2005. gadam bijis Latvijas Radio Teodora Kalniņa kora direktors, tāpat Ķirsis bijis jaunā mūzikas festivāla "Arēna" direktors, Mūzikas nodaļas vadītājs E. Melngaiļa tautas mākslas centrā, kā arī vadījis dažādus radošus mākslas projektus un festivālus.

Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas vadītāja Agnese Miltiņa izceļ Ķirša panākumus, izceļot krīzes gados izauklēto un šobrīd starptautisku atpazīstamību ieguvušo Spīķeru koncertzāli, kā arī nu jau starptautisku atzinību ieguvušo "Rīgas festivālu".

Pats jaunievēlētais SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis atklāj, ka jaunie uzstādījumi Jūrmalas kultūras dzīvē tiks realizēti, balstoties uz vēsturiskām tradīcijām, atjaunojot Dzintaru koncertzālē augstvērtīgas un profesionālas mākslas klātbūtni.

"Mans redzējums attiecībā uz Dzintaru koncertzāli – panākt tās popularitāti starptautiskajā apritē, nodrošinot koncertzāles sezonu visa gada garumā. Koncertzāle piedāvās an kvalitatīvus mūzikas projektus, gan telpas semināriem un konferencēm," teic Ķirsis.