Bērnudārzu varēs apmeklēt aptuveni 100 jūrmalnieki. Šo iespēju jau tagad novērtējot ne tikai Ķemeru, bet arī tuvākās apkārtnes iedzīvotāji, atklāšanā esot uzsvēris Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Bērnudārza vadītāja Inta Černaja uzsvēra, ka jaunajā ēkā sevišķi priecē gaišās, plašās un skaistās telpas. Bērnudārzam nosaukums rasts kopā ar bērnu vecākiem. "Mēs nolēmām, ka nosaukumam ir jābūt latviskam, enerģētiskam un stipram, lai tas kļūtu par Ķemeru atdzimšanas simbolu," teica vadītāja Inta.

Bērnudārzs Ķemeros būvēts pēc individuāla projekta, kas pēdējos divdesmit gados Latvijā ir liels retums. Te padomāts par visu, kas nepieciešams pirmsskolas iestādes darbā un tās iemītnieku ērtībām. Ēkas arhitektoniskajā risinājumā izmantotas ģeometriskas figūras, koši krāsu akcenti un daudz stiklojuma elementu, lai radītu gaišu, patīkamu noskaņu, pastāstīja arhitekte Andra Bula.

Bērnudārza platība – 2000 kvadrātmetru; tajā ir sporta zāle, atsevišķs virtuves un ēdināšanas bloks, kā arī katrai grupiņai atsevišķa izeja uz pagalmu un rotaļu laukumu. Āra spēļu laukumos iekārtotas rotaļu ierīces, kas mazuļu drošības un ērtību labad izvietotas uz gumijas granulāta seguma. Rotaļu laukumi savienoti ar koka klucīšu celiņiem, lai bērni varētu droši braukt arī ar velosipēdu.

Katrā grupiņā ir ierīces drēbju žāvēšanai, sava neliela virtuvīte ar tējkannu, tosteri, ledusskapi un trauku mazgājamo mašīnu, kā arī mūsdienīgas sanitārās ierīces.

Būvdarbus veica pilnsabiedrība "SZMA & Fablex", tehnisko projektu izstrādāja SIA "Ozola & Bula, arhitektu birojs", būvuzraugi SIA "Forma 2". Būvniecības kopējās izmaksas ir 2,9 miljoni eiro.