Īsfilma "Ķekavas novads Dziesmusvētkos - Intro" vēsta par Ķekavas novada amatierkolektīvu gatavošanos Dziesmu svētkiem, par viņu emocijām, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Filmas režisors ir Ivars Tontegode, operators - Vincents Nātra. Šī ir tikai pirmā filmas daļa, otrā  taps Dziesmu svētku laikā.

Filmas idejas autors Artūrs Ancāns stāsta: "Dziesmu svētki ir kas tāds, ar ko latvieši lepojas visvairāk. Tomēr, tiem cilvēkiem, kuri kustībā nav iesaistīti ikdienā, varētu būs diezgan mazs priekšstats un izpratne, kādēļ dziedāt, dejot, spēlēt ir tik svarīgi. Radot šo filmu esam centušies atbildēt uz jautājumu: "Kādēļ ir vērts iesaistīties Dziesmu svētku kustībā?" Filmas radītāji un dalībnieki cer, ka pateicoties šai filmai, mēs būsim veikuši ne tikai dokumentēšanas darbu, bet arī iekārdinājuši daudzus pievienoties mums."

Papildus, portāla www.ParKultūru.lv jaunajā sadaļā "Dziesmu un deju svētki" ir apkopota visa pieejamā informācija par Ķekavas novada kolektīvu dalību Dziesmu un deju svētkos no pašiem pirmsākumiem, fakti un emocijas kolektīvos, kā arī norises ceļā uz svētkiem.