Svinot jubileju, dažādi pasākumi lieliem un maziem noritēs visas nedēļas garumā. Svētku kulminācija būs sestdien, 23. augustā, - būs jubilejas dievkalpojums un vīru kora "Ķekava" dziedājumi Katlakalna baznīcā, kā arī piemiņas plāksnes atklāšanu dzejniekam Fricim Bārdam pie draudzes nama "Ozolkalni", netālu no Katlakalna baznīcas, kurā dzīvojis latviešu dzejnieks.

Dzejnieks Fricis Bārda pēc skolotāju semināra pabeigšanas no 1901.līdz 1905.gadam bija Katlakalna baznīcas draudzes skolas skolotājs, vadījis vairāk nekā 40 cilvēku lielo draudzes kori. Reizēm, mācītāja prombūtnē, pat noturējis liturģiskos lasījumus.

Rīgas pilsētas galvenais būvmeistars un arhitekts Kristofs Hāberlands Katlakalna baznīcu sāka projektēt 1792.gadā. Vēlāk viņš vadīja arī baznīcas celtniecības darbus. Jaunuzcelto dievnamu iesvētīja 1794.gadā. 41 gada ilgumā Katlakalna baznīcas draudzes mācītājs bija profesors Roberts Feldmanis, kurš apbedīts paša izlolotajā, stādītajā un tik ļoti mīlētajā baznīcas dārzā.

220 gadu jubilejā baznīca no savas draudzes saņem brīnišķīgu dāvanu – sākta šī valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa restaurācija. Pirmais vēsturisko izskatu atgūs baznīcas jumts, tam būs kapara segums un laterna augšgalā. Pēc jubilejas pasākumiem restaurācijas darbi turpināsies, atjaunojot baznīcas fasādi un iekštelpas.