Kuģīša glābšanas darbi varētu ilgt vēl dažas dienas, bet īpašnieki sola, ka jau vasaras beigās tas pilsētas viesus atkal varētu vest ekskursijās pa Daugavu.

Pa durvīm un ventilācijas atverēm kuģī sācis gāzties ūdens, ko izsūknēt pašu spēkiem nebūtu iespējams, tādēļ palīgā saukti glābēji. "Svētdien pēcpusdienā bija saņemts izsaukums, ka Lielvārdē Daugavas pietekā ir nogrimis, daļēji nogrimis kuģis. Ierodoties notikuma vietā vakar jau bija veikti glābšanas darbi, tas ir, izliktas ierobežojošās bonas un absorbējošās bonas," skaidro VUGD pārstāvis Arnis Zaķītis.

Kuģa degvielas tvertne nav bojāta, bet ūdenī iekļuvusi degviela, kas atradās zem ūdens pakļuvušajā motortelpā. Tās savākšanai piesaistīts uzņēmums "Eko osta". Uzņēmuma pārstāvis, glābšanas dienesta vadītājs Jānis Grote norāda, ka piesārņojums veiksmīgi norobežots pirmdien - teritorijā izvietotas norobežojošās un naftas produktus absorbējošās bonas. Pašlaik norit savākšanas darbi no ūdens virsmas noslēgtajā akvatorijā.

Arī Valsts Vides dienests atzīst, ka glābēji strādājuši visaugstākajā līmenī. To, cik degvielas īsti noplūdis, gan vēl precīzi pateikt nevar.

Strods jau izsaucis ūdenslīdēju, kurš noslēgs atveres, kas atrodas ūdenī, pēc tam atlikušo ūdeni izsūknēs un kuģi pacels virs ūdens.

Kuģīša glābšana varētu turpināties vēl dažas dienas, bet īpašnieki sola, ka jau vasaras beigās, iespējams, pilsētas viesus tas atlal vedīs ekskursijās pa Daugavu.