Arhitekts Andris Kokins ir izstrādājis tirdzniecības centra "Rožu galerija" metu. Tas paredz Rožu laukuma apbūvi 60 % apmērā. Būve iecerēta divu stāvu augstumā Stendera ielas pusē un četru stāvu augstumā - Rožu laukuma pusē, portāls uzzināja domes sēdē.

Būvniecības iecere paredz saglabāt lielāko daļu Rožu laukuma koku. 15 kokus plānots iestādīt.

Iecerētajam tirdzniecības centram paredzētas vairākas ieejas. Pirmajā stāvā paredzēta tirdzniecības zāle, kā arī plānota vieta prezentācijām un degustācijām. Otrajā stāvā – tirdzniecības vietas rūpniecības precēm. Savukārt trešais stāvs iecerēts kā bērnu stāvs, kā arī tajā plānots restorāns, vēsta portāls.

Arhitekts, prezentējot ieceri, domes sēdē akcentējis, ka patlaban teritorija Rožu laukumā 1/4 netiekot apsaimniekota. Arhitekti šo vietu Liepājas centrā saucot par "izlauztiem zobiem" pilsētas sejā.

Pilsētas galvenais arhitekts Indulis Kalns sēdē informēja, ka būvniecības ieceres publiskajā apspriešanā, kas turpinājās turpat mēnesi līdz pat 14. februārim, savu viedokli izteikuši 474 personas un ir saņemtas arī 347 aptaujas lapas, piecas vēstules, tai skaitā vēstule ar 68 parakstiem un vēstule ar 57 parakstiem. Kopumā galerijas ieceri atbalsta 137 cilvēki, bet pret to iebilst 263 iedzīvotāji.

Portāls vēsta,ka galvenie iedzīvotāju pretargumenti bijuši tādi, kā fakts, ka Liepājā sarūk iedzīvotāju skaits, tādēļ vēl viens lielveikals pilsētas centrā nav vajadzīgs - jau tagadējie veikali stāvot tukši, iedzīvoāji arī raizējas, ka tuvējie mazie veikaliņi bankrotēs, cilvēki zaudēs darbu, turklāt nozāģēs 16 kokus, bet atlikušie, iespējams, ies bojā gruntsūdeņu izmaiņu dēļ. Un vēl virkne citu.

Attīstības komitejā, sešiem deputātiem balsojot "par" un vienam atturoties, tika atbalstīta "Rožu galerijas" būvniecības iecere. Gala lēmumu par atbalstu būvniecības iecerei vai tās noraidīšanu deputāti pieņems domes sēdē nākamajā ceturtdienā, 27. februārī.