"Nākotnes Ozolu ciemā" Sutru pagastā ikvienam bija iespēja vizināties zirga pajūgā, piedalīties ozolu alejas veidošanā, iestādot ozoliņu, un iesaistīties dažādās latgaliešu izdarībās.

J.Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā piedalīties radošajās darbnīcās. Ar Līvānu pārceltuvi pārcelties pāri Daugavai uz Dignājas pagastu un atpakaļ uz Līvāniem. Iesēsties stellēs un izmēģināt roku aušanā studijā "Dubna", Līvānos. Bija iespēja vizināties kanoe laivā pa Daugavu, apmeklēt zirgu stalli "Kumeļsēta". Atpūtas vietā "Avotiņš" (Jersikas pagastā) un Kristīnes Šišlovas Turku pirts ciemā (Turku pagastā) aplūkot un "aizrunāt" atpūtas vietas.

Latgales mākslas un amatniecības centrā notika Muzeju nakts pasākumi. Ekspozīcijā "Amatnieki Latgalē" bija iespēja spēlēt galda spēles un minēt atjautības uzdevumus, kur jāmeklē apslēptie vārdi, kas saistīti ar dzintaru.

Darbnīcās valdīja radoša atmosfēra: keramikas darbnīcā katram bija iespēja oļus pārgleznot par dzintara gabaliem, tekstilmākslas darbnīcā piešūt kādu pogu pie pogu gleznas, kas attēlo izskalotu dzintaru pludmalē, savukārt konferenču zālē ikvienam bija iespēja "iekust dzintarā" – nofotografēties aiz izgaismota audekla.

Dzintara tematikai bija veltīta arī dzintaru izstāde, ko veidojuši novada iedzīvotāji, uz laiku uzticot mākslas un amatniecības centram savas dzintara rotas un citus izstrādājumus.