Ketnerei sadarbība ar Krievijā reģistrēto 1925.gadā būvēto 114 metru garo, 14m plato un 56m augsto četrmastu barku, kas kādreiz piederēja arī Rīgai, sākās vēl pirms trīs gadiem. "Kopš 2010.gada uz Kruzenšterna klāja esmu uzstājusies Lietuvā, Vācijā, Somijā un atgad arī Rīgā. Tagad jau viss ir ekskluzīvāk, bet sākumā mani pat iekļāva komandā. Cēlos vienā laikā kopā ar apkalpes locekļiem, ēdām pie viena galda. Labi, ka nelika strādāt uz klāja," stāsta dziedātāja ar hipnotizējošu skatienu un apburošu balsi.

Koncerts Rīgā bija kuģa dīkstāves laikā, tomēr viena no uzstāšanās reizēm notikusi arī atklātā jūrā. "Kuģim šķeļot viļņus, nostāvēt uz augstpapēžu kurpēm ir visai liels izaicinājums. Vairākas reizes līgojos un biju tuvu kritienam. Bija arī tāds gadījums, kad uzstāšanās laikā vajadzēja pacelt vai nolaist buras. Tad nu es dziedu, bet apkalpe turpat līdzās skraida kā skudriņas. Esmu uzstājusies arī +10 grādu temperatūrā un pārdzīvojusi jūras slimību," turpina Fox Lima.

Jautājot, vai šajā koncertā viesi redzēja Fox Limu vai Alisi Ketneri, māksliniece atbildēja, ka savējiem viņa ir Alise. "Fox Lima ir mūzikas projekts, kam viss ir pakārtots apakšā. Šoreiz uz Kruzenšterna klāja aicināju savus radus, draugus un atbalstītājus. Pirmākrt, gribēju, lai viņi apskatās un izjūt to kuģa vidi. Ja vēl būtu izgājuši jūrā, tad tas būtu vēl fantastiskāk."

Vairākiem Fox Lima skaņdarbiem ir sava odziņu – cilvēki cenšas ieklausīties vārdos, taču tur tādu itin nemaz nav. "Es klausos un dziedu mūziku ritmā un harmonijā. Klausos troksni, kam ir skaņa un sajūtas. Bieži vien naktī es dzirdu sākumā šķietamas dīvainas skaņas, bet, saliekot kopā to visu, sanāk tas, ko dziedu. Pienāks laiks, kad ar vārdiem dziedāšu par savām jūtām, bet pagaidām dziedu par koku šalkoņu, zvaigžņu spīdēšanu vai zemes siltumu," tā pati izpildītāja un mūzikas autore, kuras pagaidām lielākais veikums ir mūzikas projekts The Social Song kopā ar leģendāro Enigma.

Uz visai intīmo un privāto koncertu aptuveni 40 cilvēku lokā, neskaitot apkalpes locekļus, bija ieradušies ne tikai Ketneres mamma Natālija un dzīvesbiedrs Rihards, bet arī ilglaicīgais grupas "Labvēlīgais tips" solists un Radio SWH dīdžejs Andris Freidenfelds jeb Fredis.

Ar koncerta muzikālo pavadījumu palīdzēja koklētāja Dace Bleikša, kura pavisam drīz sāks pasniegt kokles spēles mācības Ogres Mūzikas skolā, un Nikita Košelevs, kuram jau ir maģistra grāds ģitārspēlē.


Fox Lima īpašu paldies saka Ogres labākajai atpūtas vietai klubam "Hauze", kas neatteica līdzdarboties pasākuma organizēšanā.