Intervijā LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" Ķuzis stāstīja, ka policija jau iepriekš izvērtēja visus apstākļus un izstrādājusi darbības plānu kārtības nodrošināšanai 16.martā.

Ķuzis neuzskata, ka barjeru uzstādīšana ap Brīvības pieminekli būtu ārkārtējais solis, jo tā ir ierasta prakse arī Eiropas pilsētās, kur mēdz notikt konfrontējoši pasākumi.

Viņš arī uzsvēra, ka policija strādā "visos virzienos", lai nodrošinātu kārtību un kontrolētu situāciju.

Piektdien nekādu īpašumu ierobežojumu pie pieminekļa piektdien nebūs, jebkurš varēs nolikt ziedus pie pieminekļa, bet, iespējami ierobežojumi leģionāru atceres gājiena laikā - no pulksten 11 līdz 13, sacīja Ķuzis.

Viņš stāstīja, ka policija arī vienojās ar pasākumu rīkotājiem par to norisi, "mēs viens otru zinām un zinām kā mēs rīkosimies".

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atklāja, ka, gaidot 16.martu, Latvijas melnajā sarakstā iekļautas aptuveni desmit personas, kuru iebraukšana valstī nav vēlama. Viņš arī pauda, ka šobrīd nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību policijai pielietot spēku pasākumu laikā, taču viņš neizslēdza kādu atsevišķu cilvēku rīcību, kas liks policijai iejaukties.


Pirmais pasākums pie Brīvības pieminekļa plānots pulksten 8:45 - "Apvienības pret nacismu " pārstāvji noliks ziedus.

Plkst.10 Rīgas Domā notiks Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas dienas dievkalpojums.
Biedrības "Daugavas Vanagi", "Daugavas Vanagu" Limbažu nodaļas un "Gustava Celmiņa centra" biedri no plkst.10 līdz 13 dosies gājienā pa maršrutu Doma laukums-Zirgu iela-Līvu laukums-Kaļķu iela-Brīvības piemineklis.

Pie Brīvības pieminekļa iepretim Bastejkalnam plkst.10.30 "Apvienība pret nacismu" rīkos protesta akciju pret nacisma atdzimšanu un "Waffen SS" gājienu Rīgā.

Savukārt aktīvists Uldis Freimanis no plkst.11 līdz 14 piketēs pie Laimas pulksteņa, lai pieminētu "Baigā gada staļinisma upurus".