Kā pastāstīja pasākuma rīkotāji, šodien pie Krievijas vēstniecības Rīgā no plkst.13 līdz 14 bija pulcējušies aptuveni 20 cilvēki, pārsvarā jaunieši. Akcija tika rīkota, solidarizējoties ar Krievijā notiekošajiem protestiem pret parlamenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Kā uzskata akcijas organizators Mihails Ščepanskis, Krievijas "varas korumpētība" nav izdevīga Latvijai, jo negatīvi ietekmē abu valstu ekonomisko sadarbību. Turklāt daudziem cilvēkiem, kas šodien pulcējās pie Krievijas vēstniecības, ir draugi vai radi Krievijā, kuri uzskata, ka arī viņu balsis vēlēšanās tika "nozagtas".

Akcijas dalībnieki atbalsta tās prasības, ko izteica protestētāji Krievijā, - pārbaudīt vēlēšanu rezultātu falsifikāciju, kā arī rīkot godīgas vēlēšanas.

Neviens no vēstniecības darbiniekiem pie protestētājiem neiznāca. Savukārt vairāki garāmgājēji nāca klāt protesta akcijas dalībniekiem un interesējās par notiekošo.
Kā ziņots, Maskavā, citās Krievijas pilsētās, kā arī ārvalstīs šodien notiek mītiņi pret Krievijas parlamenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Īsu brīdi pirms protestu akcijas sākuma Cilvēktiesību padome, kas darbojas kā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva konsultatīvais orgāns, atzinusi, ka daudzie pārkāpumi parlamenta vēlēšanu laikā diskreditējuši likumdevēju sapulci, un aicinājusi atcelt no amata centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju, kā arī rīkot jaunas vēlēšanas.

"Daudzie ziņojumi par biļetenu aizvietošanu, balsu skaitīšanas rezultātu protokolu pārrakstīšanu, nepamatotu novērotāju un žurnālistu padzīšanu [no vēlēšanu iecirkņiem], fotografēšanas un video uzņemšanas aizliegumiem un citiem vēlēšanu tiesību pārkāpumiem, kā arī neizskaidrojamie vēlēšanu statistikas paradoksi noveduši pie masveida neticības balsošanas rezultātiem," teikts padomes paziņojumā.

"Tas politiski un morāli diskreditē vēlēšanu sistēmu un parlamenta apakšpalātu, kas izveidota uz tās pamata, un rada reālus draudus Krievijas valstij," norādījusi konsultatīvā padome.

Padomes locekļi pieprasījuši arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Vladimira Čurkova atkāpšanos, kā arī norādījuši, ka līdz martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām jāatbrīvo visi vietējo vēlēšanu komisiju darbinieki, kas bijuši iesaistīti pārkāpumos.

Padome arī uzsvērusi, ka nepieciešams izstrādāt jaunu vēlēšanu likumu, lai būtu iespējams sarīkot ārkārtas parlamenta vēlēšanas.