Pirmdien Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) uzklausīja Satiksmes departamenta skaidrojumu, kādēļ pagājušajā sestdienā un pirmdienas rītā uz vienas no Dienvidu tilta estakādēm notikušas daudzas autoavārijas. Analizējot tiltu un pārvadu uzturētāja SIA "Rīgas tilti" darbību, konstatēts, ka sestdien atbildīgais dežurants nepilnīgi apsekojis objektu, informēja domē.

Par minēto nolaidību pašvaldība piemēros maksimālo līgumsodu 500 latu apjomā.

Lai arī pirmdienas rītā tilts kaisīts saskaņā ar izstrādāto grafiku, tomēr atkal uz tā notika vairākas avārijas. Tādēļ arī par šo darbu nepilnīgu izpildi uzņēmumam tiks piemērots sods tādā pašā apjomā, proti, 500 lati. "Mani neapmierina "Rīgas tiltu" sniegtie paskaidrojumi, uzņēmums nav nodrošinājis pienācīgu tiltu uzturēšanu atbilstoši esošajiem laika apstākļiem," sacījis Baraņņiks.

No pirmdienas ierobežots braukšanas ātrums ir uz Dienvidu tilta, kā arī uz Salu un Vanšu tiltiem. Uz visiem tiltiem maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Savukārt uz vairākām Dienvidu tilta nobrauktuvēm un Salu tilta nobrauktuvē uz Krasta ielu atļautais braukšanas ātrums samazināts līdz 30 kilometriem stundā.

Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas pārvaldes priekšnieks Andris Binde atzinis, ka kritiskā situācija uz Dienvidu tilta Lubānas ielas nobrauktuves rodas tās augstuma dēļ - uz tās vairāk nekā citviet pūš vējš, kas vēl vairāk samazina pretslīdes materiālu iedarbību.

Rīgā ielu kaisīšanai ziemas apstākļos tiek izmantots nātrija hlorīda un smilts maisījums, kas pie ļoti zemām gaisa temperatūrām zaudē savu efektivitāti, informē domē. Komitejas vadītājs uzdeva departamentam izvērtēt citu, efektīvāku pretslīdes materiālu lietošanu, kaut arī tie varētu būt dārgāki. "Šajā gadījumā autovadītāju drošība ir prioritāte, uz to šeit taupīt nedrīkst," norādījis Baraņņiks.

Jau ziņots, ka sestdienas rītā apledojuma dēļ uz Dienvidu tilta Rīgā notika 25 avārijas, kurās cietuši arī cilvēki. Baraņņiks sestdien uzdeva piemērot līgumā paredzētās sankcijas pret Rīgas tiltiu uzturētāju SIA "Rīgas tilti" par situāciju, kas sestdien bija izveidojusies uz Dienvidu tilta.