Kā novēroja portāls "Delfi", pēcpusdienā tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu izbauda saulaino laiku un svētku piedāvājumu, citi laiski zviln parku zālienos un nesteidzīgi ļaujas svētku atmosfērai, citi piedalās dažādās sporta aktivitātēs, izvēlas pirkumus tirdziņos, našķojas "Garšas meistaru ielā" un novērtē kultūras aktivitātēs.

Paralēli notikumiem Vecpilsētā un centrā dažādi piedzīvojumi un pasākumi norisinās arī citos Rīgas rajonos. Kalnciema kvartālā ir sācies izgudrojumu festivāls "Dari pats!", bet Uzvaras parkā pulcējušies ekstrēmo sporta veidu cienītāji. Asāku izjūtu medībās daudzi devušies uz Spilves lidostu, kur visas dienas garumā norisināsies aviošovs un pilotu paraugdemonstrējumi.

Kā novēroja aculiecinieki, lielu interesi izraisījuši aviācijas svētki Spilves lidostā, pulcējot vairākus tūkstošus cilvēku. Trešā maršruta autobusi virzienā uz, gan no Spilves lidostas ir pārpildīti un jau no Buļļu ielas veidojas automašīnu sastrēgumi.

No plkst.13:00 laukumā pie Latvijas Nacionālās operas ir sācies 24 stundas ilgs diennakts basketbola maratons, kas nu jau ir tradicionālais Baltijā vērienīgākais brīvdabas basketbola pasākums. Tā dalībnieki ir divas komandas - Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji.