Rīgā vidējā āra gaisa temperatūra janvārī bija -10,4 grādi, kas ir par 8,8 grādiem zemāka nekā aizvadītā gada janvārī, kad tā bija -1,6 grādi. Ilgstošais sals būtiski ietekmēja siltumenerģijas patēriņu, kas salīdzinājumā ar pērnā gada janvāri pieauga par 36%, norāda uzņēmums.

Siltumenerģijas tarifs janvārī, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri, ir samazinājies par 31% un bija 29,24 lati par megavatstundu (Ls/MWh) bez PVN, savukārt pērn janvārī tas bija 42,16 Ls/MWh bez PVN.

Abu šo faktoru ietekmē izrakstīto rēķinu summa janvārī ir vidēji par 5% mazāka nekā gadu iepriekš.

Tomēr dažādā siltumenerģijas patēriņa dēļ iedzīvotājiem rēķini var atšķirties. Siltuma patēriņu ietekmē mājas, kā arī jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī pēc apsaimniekotāju pieprasījuma regulētais režīms modernajos individuālajos siltummezglos.

Siltumenerģijas patēriņu tiešā veidā ietekmē āra gaisa temperatūra - tai pazeminoties par vienu grādu, patēriņš vidēji pieaug par 5 - 6%, norāda RS.

Tāds aukstums kā šī gada janvārī Latvijas galvaspilsētā nav bijis kopš 1987.gada, kad vidējā āra gaisa temperatūra janvārī bija -14,2 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati. Savukārt Latvijas Būvnormatīvos norādītā janvāra vidējā āra gaisa temperatūras norma ir -4,7 grādi.

Uzņēmums arī norāda, ka mājās, kurās veikti energotaupības pasākumi, apkures izmaksas ir līdz pat 50% zemākas.