Gada pirmajos divos mēnešos Rātsnamā visretāk parādījusies Akuratere - viņa apmeklējusi trīs no piecām domes sēdēm, taču pašvaldības komitejās, kurās viņa ievēlēta, piedalījusies tikai trīs reizes. Domniece nav piedalījusies sešās no astoņām Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdēm, bet no piecām Mājokļu un vides komitejas sēdēm apmeklējusi tikai vienu.

Arī Jaunups janvārī un februārī Rātsnamā bijis manāms reti - viņš piedalījies trijās no piecām Rīgas domes sēdēm un ieradies tikai uz trim komiteju sēdēm. Jaunups apmeklējis tikai vienu no astoņām Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdēm, kā arī pabijis divās no četrām Pilsētas attīstības komitejas sēdēm.

Koalīcijas domniece Savicka savukārt janvārī un februārī ir piedalījusies visās piecās Rīgas domes sēdēs, kurās tiek pieņemti gala lēmumi, taču komiteju darbā iesaistījusies minimāli - no astoņām Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdēm piedalījusies tikai trijās, bet Sociālo jautājumu komitejas sēdes gada pirmajos divos mēnešos deputāte nav apmeklējusi vispār.

Lielāko kavētāju sarakstā atrodams arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC). Kaut arī mērs piedalījies četrās no piecām domes sēdēm un nav izlaidis nevienu no Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdēm, par kuras priekšsēdētāju viņš ievēlēts, janvārī un februārī Ušakovs nav piedalījies nevienā no septiņām Pilsētas īpašuma komitejas sēdēm. Kā ziņots, ka 28.februārī, uzņemot aizsaulē aizgājušā domnieka Sergeja Kurdjumova (SC) vietā jaunu deputātu Vadimu Faļkovu (SC), veiktas izmaiņas pašvaldības komiteju sastāvā un Ušakovs no Pilsētas īpašuma komitejas pārcelts uz Sociālo jautājumu komiteju. Martā notikušas trīs komitejas sēdes, no kurām Ušakovs apmeklējis divas, bet izbraukuma sēdē uz Rīgas Dzemdību namu viņš nav piedalījies.

Domes darbā kopš janvāra vidus nepiedalās Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Zaļetajevs (SC), jo viņu piemeklējušas smagas veselības problēmas.

Tomēr aptuveni ceturtā daļa Rīgas domes deputātu janvārī un februārī apmeklējuši visas domes un komiteju sēdes bez izņēmuma atbilstoši tam, kurās viņi ievēlēti.

Visvairāk darba Rātsnamā bijis Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājai Eiženijai Aldermanei (GKR) - viņa piedalījusies visās piecās domes sēdēs, sasaukusi un novadījusi astoņas komitejas sēdes, kā arī piedalījusies visās astoņās Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdēs.

Darbu domē nav kavējis arī Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītājs Dainis Turlais (GKR).

Visas domes un komiteju sēdes bez izņēmuma apmeklējis arī deputāts Andris Bērziņš (GKR), kā arī "Saskaņas centra" domnieki Vladimirs Frolovs, Mihails Gavrilovs, Sergejs Hristoļubovs, Ivans Ivanovs, Jefimijs Klementjevs, Andrejs Kozlovs, Igors Kuzmuks, Igors Solovjovs un Maksims Tolstojs. Visas sēdes apzinīgi apmeklējusi arī no SC izslēgtā brīvā deputāte Natālija Mirska, kā arī "Demokrātiskie patrioti" Jānis Mārtiņš Skuja un Jānis Vahers.

Darbu domē gandrīz nekad nekavē arī "Vienotības deputāti" Lita Beire, Valdis Gavars, Māris Puriņš, Ēriks Škapars, Tālis Veismanis, Juris Viņķelis un Jānis Mārtiņš Zandbergs. Vienīgā reize, kad deputāti šā gada pirmajos divos mēnešos nav pildījuši savus pienākumus, bija 28.februārī, kad domnieki atteicās piedalīties kārtējā Rīgas domes ārkārtas sēdē, lai tādējādi protestētu pret Ušakova darba stilu. Deputātus neapmierina, ka pēc kārtējām Rīgas domes sēdēm bieži tiek izsludinātas ārkārtas sēdes, lai tajās steidzamības kārtā skatītu un apstiprinātu jautājumus, kuri laicīgi nav iekļauti plānoto sēžu darba kārtībā.

No Rīgas pašvaldībā janvārī un februārī notikušajām piecām domes sēdēm trīs sasauktas kā ārkārtas sēdes.