Policija gan neatklāj, cik daudz policistu pasākumā strādās virsstundas, taču apstiprina, ka līgums ar festivāla organizatoriem ir noslēgts. Par kārtību un drošību pasākuma teritorijas iekšienē rūpēsies kāda apsardzes kompānija, bet policija sabiedrisko kārtību nodrošinās, kā arī rūpēsies, lai tiktu ievēroti satiksmes ierobežojumi ārpus diskotēkas norobežotās teritorijas, skaidroja RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijas pārstāvis norādīja, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem gadījumos, kad tiek organizēti privāti vai komerciāli pasākumi, kuru sabiedriskās kārtības nodrošināšanai nepieciešama policijas klātbūtne, pasākumi organizatoriem par policijas sniegtajiem pasākumiem jāmaksā.

Noteikumi par Valsts policijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi liecina, ka viena policijas darbinieka darba stunda šādā pasākumā izmaksā 6,26 latus ar pievienotās vērtības nodokli, viena vieglā automobiļa izmaksas stundā ir 10,32 latus, motocikla - 11,13 latus, bet ūdens transportlīdzekļa - 47,82 latus. Vislētākais policijas darba spēks šādos gadījumos ir dienests suņi un zirgi. Suņa viena darba stunda privātā ballītē izmaksās 0,61 latu, bet zirga - 1,23 latus.

Policija "sāks pelnīt" jau šovakar, kad no plkst.22 11.novembra krastmalā tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme. Policija raudzīsies, lai satiksmes ierobežojumi tiktu ievēroti, tādēļ pasākuma organizatoriem nāksies maksāt par šo papildu darbu.

Pieņemot, ka diskotēkas laikā varētu strādāt līdz 50 policistiem un aptuveni desmit policijas transportvienības, policijas "peļņa" tikai diskotēkas laikā vien varētu būt vairāk nekā 3000 latu, taču jāatzīmē, ka neliels skaits policistu virsstundu darbu sāks veikt jau šovakar, un tas turpināsies līdz sestdienas pēcpusdienai, kad satiksmi krastmalā plānots atjaunot.

Arī Rīgas pašvaldības policija (RPP) "Jaunā viļņa" diskotēkas laikā strādās pastiprinātā režīmā - Vecrīgā un centra teritorijā piektdien un nedēļas nogalē tiks piesaistīti papildus kārtības sargi, atzina RPP Administratīvās pārvaldes priekšnieks Jānis Znotiņš. Viņš pagaidām atturējās prognozēt, cik lieli būs pašvaldības tēriņi, apmaksājot policistu virsstundas, jo aprēķins tiks veikts, kad pasākums būs noslēdzies.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas domē parakstīta atļauja festivāla "Jaunais vilnis" nakts diskotēkas norisei rīt, 27.jūlijā, 11.novembra krastmalā, informēja Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Sīkākus paskaidrojumus, kāpēc atļauja izsniegta tikai aptuveni diennakti pirms pasākuma, Rīgas domē sniegt nevēlējās. "Tā ir parasta prakse, jo organizatoriem jāveic milzums dažādu saskaņojumu. Šajā gadījumā likumā nav noteikts termiņš, kad atļauja jāizsniedz - teorētiski tas var notiks arī piecas minūtes pirms pasākuma," sacīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, norādot, ka par kavēkļiem ir jājautā organizatoriem: "Tā ir viņu problēma."

Jau ziņots, ka biedrība "Demokrātiskie patrioti" vēl pirms atļaujas izdošanas pauda apņemšanos to apstrīdēt administratīvajā tiesā.

Pieteikums par "Jaunā viļņa" nakts diskotēkas rīkošanu 11.novembra krastmalā likumā noteiktā kārtībā pašvaldībā iesniegts šā gada 20.jūnijā. To iesnieguši festivāla organizatori - SIA "Dzintara disks".