Vasaras saulgriežu ielīgošanas pasākumi 22. jūnijā sākas plkst. 18.30 Horna dārzā Jomas ielā 35 pie Majoru kultūras nama. Šajā brīvdabas koncertā piedalās Jūrmalas radošie kolektīvi, kas lielo Dziesmu un deju svētku gaidās sagatavojuši augstvērtīgu un interesantu repertuāru. Bet svētku noskaņās varēs sākt iejusties jau plkst. 15.00, kad Horna dārzā valšos un citu deju soļos griezīsies Starptautiskā senioru deju festivāla "Puķu balle" dalībnieki.

Pēc izlustēšanās Horna dārzā vasaras saulgriežu ielīgotāji dosies uz Dzintaru koncertzāli, lai tur plkst. 20 atklātu vasaras koncertu sezonu. Sarīkojumā piedalīsies grupa "Iļģi", Kristīne Kārkle-Puriņa, Dainis Skutelis, Jānis Almanis, Rita Lazare, Jūrmalas apvienotais koris, Jūrmalas deju kolektīvi "Vēlreiz", "Tapa", "Zālīte" un koncerta viesi – deju kolektīvs "Liesma".

Vasaras saulgriežu ielīgošanas svinību noslēgumu plkst. 22 romantiskā noskaņā varēs baudīt pie ugunskuriem Dzintaru pludmalē, pavadot saules rietu kopā ar pūtēju orķestri "Jūrmala".

Pašā Zāļu vakarā 23. jūnijā koplīgošana paredzēta Mellužu estrādē, kur plkst. 22 sāksies Līgo vakars un Jānu nakts balle, kas saved kopā ne tikai apkārtējos mellužniekus, bet arī ļaudis no citiem Jūrmalas rajoniem un pat tālākām vietām. Par labu mūziku un lielisku noskaņojumu visas nakts garumā rūpēsies grupas "Apvedceļš" un "Tu La' Mōrs". Jāņu nakts šeit solās būt īpaši jauka, jo pašvaldība pēdējos gados parūpējusies par estrādes un apkārtnes labiekārtojumu. No jauna izveidoti parka celiņi, bērnu rotaļu laukums, bet dīķī strūklaka izgaismojas dažādās krāsās.

Līgo vakaru kopā ar folkloras kopu "Mare" un muzikantu Andri Grīnbergu 23. jūnijā plkst. 20 piedāvā arī kūrorta rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" Kolkas ielā 20, kas sarīkojuma norises organizēšanu uzticējis pasaku mājas "Undīne" radošajam un latviskās tradīcijas pārzinošajam kolektīvam.

Pasaku mājā "Undīne" Dubultos vasaras saulgriežus svinēs 22. jūnijā plkst. 11, kopā ar folkloras kopu "Mare" un dabas draugu apvienību "Omrači" bērnus un pieaugušos aicinot uz tradicionālās latviskās dzīvesziņas un radošo meistardarbnīcu skoliņu.