Saskaņā ar to "Merks" uz 12 255 kvadrātmetrus plaša zemesgabala projektēs un būvēs divas pašvaldības prasībām atbilstošas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas ar 318 dzīvokļiem. Kompānijai būs arī jānodrošina finansējums dzīvojamo māju projektēšanas un būvniecības periodā.

"Rīgas pilsētbūvnieka" sabiedrisko attiecību speciālists Ivo Kiršblats aģentūrai BNS norādīja, ka attīstītājs ir gandarīts par konkursa rezultātiem. Pēc viņa teiktā, drīzumā būs pieejami arī abu pārējo "Rīgas pilsētbūvnieka" izsludināto konkursu ‒ par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektēšanu un būvniecību Gobas, Gaigalas ielā un sociālo dzīvojamo māju ar sociālajiem dzīvokļiem, veselības centru un sociālā dienesta telpām projektēšanu un būvniecību Imantas 8.līnijā ‒ rezultāti.

Vienlaikus Kiršblats minēja, ka pašvaldība vēl cer samazināt visu triju projektu būvniecības izmaksas. "Tiek vērtēts, kā izmaksas varētu būt optimālākas, taču tas arī nav pašmērķis," viņš sacīja.

Kiršblats pastāstīja, ka visu triju māju būvniecību plānots sākt nākamgad, bet pabeigt ‒ 2013.gadā. Tādējādi rīdziniekiem būs pieejams 1000 jaunu dzīvokļu. Tiesa, tiek pieļauta iespēja, ka dzīvojamās mājas A.Saharova, Tīnūžu, Gobas, Gaigalas ielā un Imantas 8.līnijā tiks būvētās kārtās un daļa dzīvokļu iedzīvotājiem varētu būt pieejami jau 2012.gadā. "Tas vēl tiek vērtēts," atzina "Rīgas pilsētbūvnieka" pārstāvis.

"Merks" bija vienīgā kompānija, kas pieteicās "Rīgas pilsētbūvnieka" konkursā. Tajā tika vērtēts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

Jau vēstīts, ka "Rīgas pilsētbūvnieka" konkursā par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektēšanu un būvniecību A.Saharova, Tīnūžu, Praulienas ielā saņemts viens pieteikums, ko iesniedza "Merks", savukārt konkursā par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektēšanu un būvniecību Gobas, Gaigalas ielā vienīgo piedāvājumu iesniedza pilnsabiedrība "Arčers un Moduls-Rīga".

Viens piedāvājums tika saņemts arī konkursā par sociālo dzīvojamo māju ar sociālajiem dzīvokļiem, veselības centru un sociālā dienesta telpām projektēšanu un būvniecību Imantas 8.līnijā – to iesniegusi apvienība "Re&Re un Dārti". Kopumā uz šiem trim zemesgabaliem paredzēts uzbūvēt 900 pašvaldības dzīvokļu.

Konkursi par pašvaldības prasībām atbilstošu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju projektēšanu un būvniecību A.Saharova, Tīnūžu un Praulienas ielā, Gobas, Gaigalas ielā, kā arī Imantas 8.līnijā ir pirmie jaunie konkursi par daļas no 5000 jauno pašvaldības dzīvokļu projektēšanu un būvniecību. Iepriekš konkursiem kopumā tika piedāvāti septiņi zemesgabali. Pēc "Rīgas pilsētbūvnieka" valdes priekšsēdētāja Ivara Gatera teiktā, jaunus konkursus par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju būvniecību uz kāda no citiem iepriekš piedāvātajiem zemesgabaliem nav plānots izsludināt, jo, arī īstenojot šos trīs projektus, "Rīgas pilsētbūvnieka" un Rīgas domes finanšu kapacitāte būs izsmelta.

Iepriekš izsludinot konkursu par 5000 jaunu dzīvokļu būvniecību, Rīgas dome cerēja atrisināt dzīvokļu problēmu Rīgā. Tika plānots, ka dzīvokļu būvniecību varētu sākt šā gada beigās un pabeigt tuvāko divu triju gadu laikā. Lai arī konkrētas būvniecības izmaksas būs zināmas pēc konkursa, Rīgas mērs Nils Ušakovs iepriekš lēsa, ka runa varētu būt provizoriski par 60 līdz 80 miljoniem latu.

Būvfirma "Merks" dibināta 1996.gadā. Tās pamatkapitāls ir 15 miljonu latu, un kompānija pieder Igaunijas uzņēmumam "Merko Ehitus". Pērn "Merks" strādāja ar 30,425 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 24,2% mazāk nekā 2009.gadā, bet uzņēmuma peļņa saruka par 53,8% un bija 1,873 miljoni latu, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais uzņēmuma finanšu gada pārskats.