Par šādu ieceri trešdien, apmeklējot Rīgas Jāņa Poruka vidusskolu, paziņoja Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Turlais pauž, ka "atsaucība, kādu izraisīja mūsu rīkotais konkurss "Dzīve bez atkarībām", kurā piedalījās vairāk nekā 500 skolēnu, liecina, ka jauniešu vēlme iestāties par noteiktām vērtībām un sniegt palīdzību tiem, kam tā nepieciešama, ir kļuvusi jau par sociālu parādību".

"Mums ir jāatrod forma, kas sekmētu šīs vēlmes maksimāli lietderīgu izpausmi," norāda komitejas vadītājs. Viņaprāt, tā varētu būt jauniešu organizācija, kas sadarbotos ar Pašvaldības policiju. Organizācijas nosaukums iecerēts "Rīgas sargi", "kas īsi un kodolīgi liecinātu par tās ievirzi", skaidro Turlais.

Sadarbībā ar Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Labklājības departamentu un sociāli aktīvajiem jauniešiem plānots noformulēt organizācijas mērķus un uzdevumus, jāizveido tās iespējamā struktūra un jāaicina jaunieši līdzdarboties "sevis, savu vienaudžu, savas pilsētas un visas sabiedrības labā".

Jāņa Poruka vidusskola, kura nākamajā mācību gadā plāno atvērt specializēto 10.klasi ar policijas novirzienu, ir piemērota vieta organizācijas pirmās šūniņas izveidei.
Sadarbība ar Pašvaldības policiju turpinātu skolas mācību programmu, palīdzot arī izkopt komunikācijas prasmes ar dažādām iedzīvotāju kategorijām, spēju adekvāti reaģēt sarežģītās situācijās, apgūt tuvcīņas un šaušanas prasmes, cilvēku glābšanas paņēmienus.

Turlais cer, ka "Rīgas sargi" ar laiku ne tikai papildinās Pašvaldības policijas un Valsts policijas rindas, bet arī reāli sekmēs sabiedriskās kārtības uzturēšanu Rīgas apkaimēs.