Foto galerija

Atklāšanā piedalījās arī Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes vadība. Īpašu apsveikumu skolas atklāšanas svētkos bija atsūtījis arī Izraēlas prezidents Šimons Peress.

Rīgas Ebreju vidusskola līdz šim darbojās vienlaikus divās ēkās Rīgā, kas būtiski apgrūtināja mācību procesu. Šogad pēc Rīgas domes iniciatīvas skolai piešķirtas jaunas, renovētas telpas un ēkas remontdarbos pašvaldība ieguldījusi 861 200 latu. Savukārt ar Latvijas ebreju kopienas un Vispasaules ebreju izglītības organizācijas ORT atbalstu vidusskolas klašu telpās tiks izvietots arī moderns aprīkojums.

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko skolas atklāšanā pirmdien pauda gandarījumu par iespēju audzēkņiem mācīties modernā skolā, tādejādi veicinot kopienas attīstību.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) atgādināja, ka 1989.gadā dibinātā Š.Dubnova Rīgas Ebreju vidusskola ir pirmā mazākumtautību skola Latvijā. Viņaprāt, ievākšanos jaunajās telpās tieši 21 gadu pēc skolas dibināšanas var uzskatīt par mācību iestādes otro dzimšanas dienu.