Kā ziņots, atsaucoties domes opozīcijā esošo partiju "Vienotība" un "Demokrātiskie patrioti" pieprasījumam, komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) ārkārtas sēdi sasauca plkst.22 vakarā, pret ko protestēja opozīcija.

Uz komitejas sēdi bija ieradušies 11 deputāti. No opozīcijas frakcijām piedalījās viens pārstāvis - Tālis Veismanis no "Vienotības" frakcijas. Sēdes darba kārtībā iekļauti divi jautājumi - par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdzekļu izlietošanas lietderīgumu un par mikroautobusu pasažieru pārvadāšanas pakalpojumu nodrošināšanu.

Ņemot vērā, ka jautājumu ierosinātājs - deputāts Jānis Mārtiņš Skuja ("Demokrātiskie patrioti") - nebija ieradies, par tiem uzņēmies ziņot Baraņņiks. Sniegto informāciju par "Rīgas satiksmes" līdzekļu izlietošanas lietderīgumu deputāti pieņēma zināšanai, savukārt jautājumu par mikroautobusu pasažieru pārvadāšanas pakalpojumu nodrošināšanu nolēmts neskatīt, jo šis jautājums reiz jau esot skatīts komitejā.

Kā informēja domē, Baraņņiks norāda, ka daudzi komitejas deputāti izteica neapmierinātību ar deputāta Skujas rīcību, kurš atkārtoti nepiedalās pats savu ierosināto jautājumu izskatīšanā. Tas neliecinot par Skujas vēlmi strādāt pilsētas labā.

Kā ziņots, "Demokrātisko patriotu" un "Vienotības" deputāti iepriekš nosodīja Baraņņiku par viņa darba stilu un necieņu pret saviem kolēģiem, sasaucot ārkārtas Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdi plkst.22 vakarā, tāpēc, protestējot pret šādu nekorektu rīcību, opozīcijas deputāti, kuri pārstāv šo komiteju, atteicās piedalīties ārkārtas komitejas sēdē.

Šī nav pirmā reizē, kad Rīgas domē pie varas esošie "Saskaņas centra" pārstāvji sasauc sēdes vēlu vakarā vai agri no rīta. Tā, piemēram, Baraņņiks 28.novembrī komitejas sēdi sasauca plkst.8, bet tā nenotika kvoruma trūkuma dēļ, jo uz to nebija ieradies neviens koalīcijas deputāts, izņemot pašu Baraņņiku. Tāpat komitejas sēde tika sasaukta 20.oktobrī plkst.9, kas bija sestdiena, un arī uz to pozīcijas deputāti neieradās.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) 23.oktobrī sasauca domes ārkārtas sēdi plkst.22.

Kā ziņots, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" 2012.gadu plāno noslēgt ar 3,5 miljonu latu zaudējumiem, pastāstīja uzņēmuma vadītājs Leons Bemhens. "Rīgas satiksmes" budžets 2012.gadā sākotnēji tika plānots ar 12,7 miljonu latu iztrūkumu, bet Rīgas dome trīs budžeta grozījumos piešķīra papildus dotācijās 10,26 miljonus latu.