Priekšlikumus problēmas risināšanai izteica gan policijas pārstāvji, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Tieslietu ministrijas pārstāvji, gan arī iedzīvotāji, kurus jau ilgstoši ik dienu tieši skar naktsklubu darbība un miera traucējums, ko rada skanošā mūzika un apmeklētāji. Sēdē piedalījās arī Tiesībsarga biroja speciālisti.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais atzina, ka iedzīvotāju miera traucēšana ir visaktuālākā problēma no visām, jo par to saņemts vislielākais sūdzību skaits. No problēmas tiesiskā aspekta skatoties, lai arī policijas pārrunas ar konfliktējošām pusēm dažreiz dodot rezultātus un kādreiz izdodas pierunāt problēmu risināt mierīgā ceļā, pašvaldība šīs problēmas risināšanā varot izdarīt maz.

Turlajs uzskata, ka pieeja trokšņošanas traucējuma novēršanai acīmredzot nav loģiska un efektīva un ir jāpārdomā, vai vispār ir jāveic trokšņa līmeņa noteikšanas mērījumi, jo ir reālas situācijas, ka mērījums uzrāda, ka pieļaujamais trokšņa līmenis nav pārsniegts, bet "no tā jau troksnis mazāk traucējošs nekļūst".

Ceturtdien komitejas paplašinātajā sēdē pie konkrētiem lēmumiem un rīcības plāniem vēl nenonāca. Komiteja apkopos izteiktos priekšlikumus un nākamajā sēdē balsos par turpmāk veicamajām darbībām.

Jau ziņots, ka viens no pēdējiem šo problēmu aktualizējis "trokšņa radītājs" – Kaņepes Kultūras centrs (KKc), kas apturējis darbību. Centrs saņēmis gan iedzīvotāju sūdzības, gan tam uzkrājušies policijas uzliktie sodi par trokšņošanu un iedzīvotāju naktsmiera traucēšanu.