Viņa norādīja, ka kopumā konkursa ietvaros saņemti piedāvājumi no četriem pretendentiem, no kuriem viens pretendents ir pieteicies divu tirdzniecības telpu nomai. Paredzēts, ka konkursa rezultāti par tirdzniecības vietu nomu pazemes gājēju tunelī būs zināmi mēneša laikā.

Ahuna-Ozola norādīja, ka atlikušās brīvās tirdzniecības vietas nomai varētu piedāvāt, kad būs beidzies pirmais konkurss. "Kopumā nomai tika piedāvātas astoņas tirdzniecības vietas, taču pieteikumi ir saņemti par piecu vietu nomu. Līdz ar to konkurss par atlikušo tirdzniecības vietu nomu tiks rīkots, kad būs beidzies šis," uzsvēra Satiksmes departamenta pārstāve.

Jau ziņots, ka gājēju tunelī pie Centrālās dzelzceļa stacijas līdz oktobrim iecerēts remonts, kura ietvaros tiks izbūvēts dabiskā akmens grīdas flīžu segums, ar termiskās apstrādes metodi palielināts granīta pakāpienu horizontālo virsmu raupjums, kā arī krāsoti tuneļa griesti, veikts parapetu remonts un nomainītas ūdens pieņēmēju restītes. Tuneli par 64,8 tūkstošiem latu renovēs "Rīgas tilti".

RD Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Vitālijs Reinbahs iepriekš norādīja, ka departaments pēc tuneļa rekonstrukcijas meklēs iespējas, kā tirdzniecības vietas padarīt pievilcīgākas. "Mēs, protams, domāsim, lai vizuālais tirdzniecības vietu izskats būtu pievilcīgāks nekā tagad, kā arī par to, lai nomnieki rūpētos par telpām, nododot tās departamentam," sacīja Reinbahs.

Vēstīts arī, ka tunelis izskatās sliktāk, nekā ir tā reālais stāvoklis, jo visas tuneļa nesošās konstrukcijas, pārsegums, kā arī tā tehniskais stāvoklis no izturības viedokļa ir apmierinošs.