Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Ineta Zalāne, "Aqua Riga" apmaksātais pamatkapitāls - 105 000 latu.

"Aqua Riga" plāno nodarboties ar dzeramā ūdens fasēšanu un realizāciju. Dzeramo ūdeni paredzēts iegūt no SIA "Rīgas ūdens" īpašumā esošajām ūdensgūtnēm.

Iepriekš tika paredzēts, ka pirmās "Aqua Riga" fasētā ūdens pudeles tirdzniecībā varētu parādīties jau oktobrī, taču "Rīgas ūdens" pārstāvis Arturs Mucenieks norādīja, ka ļoti daudz laika pagājis diskusijās par uzņēmuma dibināšanu, tāpēc patlaban optimistiskākās prognozes liecina, ka pirmā "Aqua Riga" produkcija veikalu plauktos varētu parādīties ap jauno gadu.

Tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par vietu, kur ņemt ūdeni "Aqua Riga" vajadzībām, kā arī iegādātas ražošanai nepieciešamās iekārtas.

Saskaņā ar SIA "Rīgas ūdens" izstrādāto biznesa plānu "Aqua Riga" iegūtā peļņa ļaus kompensēt radušos zaudējumus, kas uzņēmumam ik gadu rodas ievērojamā ūdens patēriņa samazinājuma dēļ, kā arī turpināt ūdens un kanalizācijas infrastruktūras atjaunošanu pilsētā, tajā pašā laikā saglabājot rīdziniekiem iespējami zemāko ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu.

Paredzēts, ka desmit gadu laikā "Aqua Riga" gūs 4,6 miljonu latu lielu peļņu. Fasēto ūdeni kapitālsabiedrība sākotnēji plāno realizēt deviņos primārajos mērķa tirgos - Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Krievijas ziemeļrietumu reģionā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā un Latvijā.

Zalāne par "AquaRiga" vienīgo valdes locekli iecelta konkursa kārtībā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 23.augustā pieprasīja nekavējoties atcelt Rīgas domes lēmumu par piekrišanu SIA "Rīgas ūdens" meitasuzņēmuma "AquaRiga" dibināšanai fasēta dzeramā ūdens ražošanai un pārdošanai, jo uzskata, ka mātes un meitasuzņēmumi veido vienu ekonomisko vienību, līdz ar to "AquaRiga" dibināšana neatbilst Valsts pārvaldes iekārtas likuma normām, tostarp atbilstība publiskas personas darbībai privāto tiesību jomā. Ministrija arī nosūtījusi aicinājumu UR atteikt "Aqua Riga" reģistrāciju.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) uzskata, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) komanda šoreiz kļūdījusies un pašvaldībai nav pamata atkāpties no nodoma ražot fasēto ūdeni. Uz VARAM vēstuli dome plāno sniegt atbildi tāpat kā uz jebkura cita rīdzinieka iesniegumu - divu nedēļu laikā.

"Vienotības" Rīgas domes deputātu frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks iepriekš prognozēja, ka Rīgas dome tik vienkārši no šīs ieceres neatkāpsies, un pauda cerību, ka Sprūdžs šo jautājumu risinās tiesā.