Rīgas domē motobraucējus sagaidīs Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kurš pārrunās brauciena norisi un pasniegs simbolisku Rīgas pilsētas dāvanu par sniegto ieguldījumu labdarības idejas veicināšanā.

Brauciena dalībnieki tiks uzņemti arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas Motormuzejā. Viņi Motormuzeju par pieturvietu braucienā izvēlējās pēc tā apmeklējuma jau šī gada pavasarī, jo līdzīgi kā CSDD, arī šī pasākuma mērķi ir saistīti ar atbalstu bērnu un jauniešu izglītošanai ceļu satiksmes drošības jomā un satiksmes drošībai kopumā, informēja CSDD.

Braucienā piedalās aptuveni 100 dalībnieki no dažādām Eiropas valstīm, kuri ar vairāk nekā 60 motocikliem dodas labdarības tūrē no Drēzdenes uz Maskavu.

Pasākumam pievienojas arī desmit Latvijas Motoklubu asociācijas pārstāvji.

Rīgas Motormuzeja apmeklējuma laikā motobraucēji no Luksemburgas, Vācijas, Francijas, Beļģijas, Latvijas un citām valstīm būs sagādājuši pārsteigumus bērniem no Rīgas bērnu un jauniešu centra. Tāpat visiem pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar muzeju un Biķernieku komplekso sporta bāzi un to piedāvātajām izglītošanās iespējām ceļu satiksmes drošības jomā.

Labdarības brauciens sākās 24.maijā, Drēzdenē (Vācija), pirmdien Rīgā tas ieradīsies no Kauņas (Lietuvā), bet otrdien, 29.maijā, dosies uz VeļikijeLuki (Krievija). Plānots, ka starptautiskā labdarības tūre noslēgsies 3.jūnijā Maskavā (Krievija.

No plkst. 14.00 – 14.45 ikvienam interesentam būs iespēja braucēju motociklus apskatīt Rātslaukumā.