Viņš uzsvēra, ka, pārbaudot atbildīgo dienestu un tehnikas darbu, redzams, ka galvenās ielas Rīgā tiek kaisītas, taču sniegs netiek šķūrēts. Līdz ar sāls kaisīšanu, sniegs kūst, un tāds arī esot sāls kaisīšanas mērķis. "Tā pļura [uz ielas] ir labāka nekā sniegs, bet sliktāka nekā tīra ietve," sacīja Ušakovs.

Rīgas mērs sacīja, ka nepieciešamības gadījumā pašvaldība "ar prieku izmantos Zemnieku Saeimas palīdzību sniega izvešanā, bet ar vēl lielāku prieku iztiks bez sniega izvešanas", jo pašvaldībai tas izmaksājot dārgi. Jau vēstīts, ka zemnieki šonedēļ piedāvājuši doties palīgā Rīgas atbildīgajiem dienestiem sniega izvešanai.


Jebkurā gadījumā ikvienam satiksmes dalībniekam ir jārēķinās, ka kustība ziemā ir lēnāka, Ušakovs paziņoja pēc tikšanās ar atbildīgajām pašvaldības struktūrvienībām.

Prioritāte Rīgā būs, lai tīras ielas būtu pie skolām, bērnudārziem un ārstniecības iestādēm, uzsvēra Rīgas mērs.

No trešdienas būs pieejama mājas lapa www.sniegs.riga.lv, kur Satiksmes departaments ik pēc četrām stundām atskaitīsies par ielu tīrīšanas darbiem, un iedzīvotāji tur arī varēs sūdzēties, ja norādītā informācija nebūs patiesa. Tur arī būs pieejama informācija par satiksmes plūsmu un tās iespējamo palēnināšanos galvaspilsētā, lai rīdzinieki varētu labāk organizēt savu dienu.

Tāpat arī Rīgas pašvaldības policija darbosies ziemas režīmā un noformēs protokolus par ietvju netīrīšanu.

Jāatgādina, ka ar sniega tīrīšanu Rīgā nodarbojas 44 tehnikas vienības un tās strādā maksimālā režīmā.