Pēc žurnālistu izrādītās intereses versija mainās - pašvaldības darbinieki pēc savas iniciatīvas vācot pārtiku ziemai un turklāt to darot neapmaksātā atvaļinājuma dienās.

Kā novēroja "Nekā personīga", Freimanes 30 hektāru lielajā kartupeļu laukā ceturtdienas vidū tupeņus raka ap 20 cilvēkiem - gan nolīgtie vietējie laucinieki, gan nostāk no citiem, galvas nepacēluši, Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas darbinieki. 

Pašvaldības darbinieki, pamanījuši televīzijas kameru, katrs domā savu stāstu, kāpēc darbadienas vidū atrodas priekšnieces kartupeļu laukā - viens bilst, ka palīdz krustmātei, cits, ka strādā par vēdera tiesu.

Strādājošie ir arī vairāki augsta līmeņa darbinieki: Rīgas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas Finanšu un saimniecības nodaļas vadītāja Ilze Mēkone, kura pēc nodokļu nomaksas saņem vidēji 557 latus; Tiesiskās uzraudzības daļas jurists Gints Kacuba, kurš no Rīgas pašvaldības "uz rokas" mēnesī saņem Ls 554, un Personāldaļas galvenā inspektore Diāna Alkšere, kura saņem vidēji 680 latus mēnesī.

Freimane nākamajā dienā norādīja, ka septiņi raidījuma nosauktie darbinieki esot triju dienu bezalgas atvaļinājumā, ko viņa pati esot piešķīrusi. Par padoto atrašanos savā kartupeļu laukā Freimane gan ir neziņā un uzskata, ka sava atvaļinājuma laikā darbinieki varot darīt, ko viņi vēlas. "Kāda starpība? Kaut vai Valsts prezidents vēlas, man ir ekoloģiski tīri kartupeļi, lai iet un lasa!" teic priekšniece.

Neoficiāli zināms, ka tieši tiem cilvēkiem, kuri sastapti kartupeļu laukā, iepriekšējos mēnešos apmaksāts prāvs skaits virsstundu.

Lūgts komentēt gadījumu, kad darbinieki, kuriem algu maksā pašvaldība, strādā nevis rīdzinieku, bet savas priekšnieces interesēs Rīgas mērs solīja noskaidrot, vai atvaļinājumi noformēti likumīgi.