Piecas no šīm mājām apsaimnieko SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", un šīm ēkām apkure atslēgta pēc dzīvokļu īpašnieku lūguma.

Ēkas sākts atslēgt no apkures marta pēdējā nedēļā, informēja Roze.

Jau ziņots, ka iedzīvotājiem, kuri uzskata, ka ir gana silts un apkure vairs nav vajadzīga, jāvēršas pie apsaimniekotājiem, kas savukārt var izteikt attiecīgu lūgumu "Rīgas siltumam".

"Rīgas siltums" piegādā siltumenerģiju vairāk nekā 5000 dzīvojamo namu un vairāk nekā 2000 nedzīvojamo ēku.

"Rīgas siltums" pagājušo finanšu gadu, kas ilga no 2010.gada oktobra līdz 2011.gada septembrim, noslēdzis ar 128,8 miljonu latu apgrozījumu un 5,6 miljonu latu peļņu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, "Rīgas siltuma" apgrozījums pieaudzis par 15%, bet peļņa - par 33%.

Uzņēmums ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no tiem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% "Rīgas siltuma" akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS "Dalkia" pieder 2%, bet AS "Latvenergo" - 0,005%.

Biznesa ideju žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas "NASDAQ OMX Riga" 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" AS "Rīgas siltums" ar uzņēmuma vērtību 81,46 miljoni latu ierindojas 26.vietā.