Jaunieceltā uzņēmuma "Rīgas Nami" valde pagājušajā nedēļā vērsusies ar iesniegumu policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē, informējot par auditā konstatētajiem pārkāpumiem. Policija sākusi kriminālprocesu, kura ietvaros otrdien aizturēts Kavacs un vēl vairākas amatpersonas. Aizturēto personu kopējo skaitu Rīgas mērs neprecizēja.

Savukārt Valsts policijas pārstāve Sintija Virse portālam "Delfi" pastāstīja, ka kriminālprocesa ietvaros aizturēti divi cilvēki. Viens aizturētais ir uzņēmuma amatpersona, kas aizturēta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, bet otrs aizturētais ir kāda fiziska persona, kuru policija aizturējusi aizdomās par piesavināšanos lielā apmērā.

Ušakovs žurnālistus informēja, ka Rīgas domes audita un revīzijas pārvaldē turpinās iepriekš sāktā pārbaude par darījumiem ar brīvajiem "Rīgas Namu" naudas līdzekļiem. Pārvaldei būs jāsniedz savs atzinums par uzņēmumam nodarītajiem zaudējumiem un atstādinātās valdes atbildību. Audita rezultāti būs zināmi 11.oktobrī.

Policija arī veikusi vairākas kratīšanas. Ušakovs gan neprecizēja vietas, kurās kratīšanas notika.

Savukārt Rīgas vicemērs pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Nami" kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks (GKR) žurnālistiem pavēstīja, ka otrdien pieņemts lēmums Kavacu un otru atstādināto "Rīgas Namu" amatpersonu Almeru Ludviku izslēgt no partijas "Gods kalpot Rīgai".

Ušakovs uzsvēra, ka, pateicoties pašvaldības aktīvajai rīcībai, esot lielas izredzes atgūt 600 000 latus, kas pazuduši no uzņēmuma "Rīgas Nami".

Savukārt Ameriks piebilda, ka ir paredzēts izvērtēt visu bijušo "Rīgas Namu" valdes locekļu atbildību.

Pirms tam ”Rīgas Namu” valde darbojās arī bijušais iekšlietu ministrs Mareks segliņš, taču viņš šī gada maijā amatu atstāja, un valdē turpināja darbu tikai Kavacs un Ludviks.

Rīgas vicemērs un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Nami" kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks (GKR) septembra sākumā atstādināja uzņēmuma valdes locekļus un savus partijas biedrus Kavacu un Ludviku, jo radušās aizdomas, ka viņi "veikuši augsta riska finanšu darījumus", kas saistīti ar uzņēmuma rīcību ar brīvajiem līdzekļiem, tos konvertējot no latiem uz eiro un dolāriem, un atpakaļ, cerot uz uzņēmuma papildus peļņu līdz ar labvēlīgām valūtas kursa svārstībām. Šīs darbības notikušas, sadarbojoties ar uzņēmumu "Zeus", radot risku "Rīgas namiem" zaudēt 600 000 latu.

Šī naudas summa pašlaik esot arestēta, iepriekš ziņoja Latvijas Radio.

Patlaban iecelta "Rīgas Namu" pagaidu valde - valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda līdzšinējā Rīgas domes Īpašumu departamenta komercdarbības pārvaldes priekšniece Ilze Spūle, bet valdē darbojas Vineta Verika.