Baraņņiks sestdien sasaucis operatīvo sanāksmi, kurā piedalījās Rīgas domes Satiksmes departamenta un ceļu uzturētāju pārstāvji.

Uzklausot ceļu uzturētāju un Satiksmes departamenta informāciju un paskaidrojumus, Baraņņiks uzdeva SIA "Rīgas tilti" un Satiksmes departamentam pirmdien sniegt paskaidrojumus par šo ārkārtas situāciju un priekšlikumus līdzīgu situāciju novēršanai turpmāk. Priekšlikumi jāsniedz arī par to, kā uzlabot informācijas apmaiņu starp atbildīgo departamentu un ceļu uzturētājiem un sabiedrības informēšanu par pilsētas ielu stāvokli un ārkārtas situācijām, informē Kononova.

"Laika prognoze par ļoti zemu gaisa temperatūru šajās dienās bija zināma jau labu laiku, arī ceļu uzturētājiem. Mani neapmierina SIA "Rīgas tilti" sniegtie paskaidrojumi, uzņēmums nav nodrošinājis pienācigu tiltu uzturēšanu atbilstoši esošajiem laika apstākļiem. Tāpēc tam tiks piemērotas līgumā paredzētās soda sankcijas. Turklāt ceļa uzturētājam ir jāsniedz informācija par to, kas tiks darīts lai šādas situācijas neatkārtotos," norāda Baraņņiks.

"Arī Satiksmes departaments nav ticis galā ar šī rīta ārkārtas situāciju. Departaments nav pienācīgi kontorlējis ceļu uzturētāju darbu. Turklāt iedzīvotāji netika savlaicīgi informēti par slideno nobrauktuvi. Tāpēc līdz pirmdienai departamentam jāsniedz savi priekšlikumi par to, kā pilnveidot Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centra darbu, uzlabot savstarpējo komunikāciju ar ceļu uzturētājiem, kā arī nodrošināt iedzīvotājiem savlaicīgu informāciju par pilsētas ceļu stāvokli un īpaši par kādiem sarežģijumiem un ielām vai tiltiem," uzsver komitejas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka sestdienas rītā apledojuma dēļ uz Dienvidu tilta Rīgā notika 25 avārijas, kurās cietuši arī cilvēki.