Pirms tam Ušakova ģimene vērsās Veselības norēķinu centrā ar lūgumu sniegt palīdzību, lai apmaksātu izdevumus, kas saistīti ar ārstēšanos Berlīnes klīnikā "Charite".

"Laikā, kad es atrados reanimācijā, medikamentozā miega stāvoklī, mana ģimene, draugi un kolēģi nezināja cik ilga būs ārstēšana, ar ko tā beigsies un cik rezultātā tā izmaksās. Jāņem vērā arī tas, ka sākotnēji pastāvēja iespēja, ka būs nepieciešama aknu transplantācija. Vienīgais kas bija zināms, ka ārstēšanās Berlīnes klīnikā varētu izmaksāt desmitus, sliktākajā gadījumā pat simtus tūkstošus latu. Rezultātā mani tuvinieki vērsās pie sabiedrības ar lūgumu pēc palīdzības," skaidro Ušakovs.

Ušakova ģimene nolēma vērsties Veselības ministrijas Veselības norēķinu centrā, jo atsevišķos likumā noteiktajos gadījumos valsts sniedz palīdzību, lai apmaksātu ārstēšanos ārvalstīs. Konkrētos likumā paredzētos gadījumos uz valsts palīdzību ir tiesīgs pretendēt katrs Latvijas iedzīvotājs, piebilst Ušakovs.

Taču, pateicoties Latvijas iedzīvotāju atbalstam, īsā laikā Ušakova ģimenei izdevās savākt nepieciešamos līdzekļus. Veselības norēķinu centrs pagaidām vēl izskata Ušakova ģimenes iesniegumu, taču tuvākajā laikā tas tiks atsaukts, saka Rīgas mērs.

"Esmu bezgala pateicīgs katram, kas sniedza šo palīdzību. Saskaņā ar provizoriskajiem aprēķiniem, šo līdzekļu pietiks ne tikai ārstēšanās izdevumu apmaksai, bet arī labdarībai, konkrētāk – lai palīdzētu bērniem," tā Rīgas galva.

Ušakovs saka, ka sniegs pilnu atskaiti par ārstēšanās izdevumiem, ārstēšanās procesu un savāktajiem ziedojumiem neilgi pēc atgriešanās Rīgā. Ušakovs Rīgā plāno atgriezties pēc nedēļas.

Jau vēstīts, ka Ušakovam, skrienot pusmaratona distanci "Nordea" Rīgas maratonā maija otrajā pusē, neizdevās sasniegt finišu, jo radās veselības problēmas. Ušakovu nogādāja vietējā slimnīcā un vēlāk pārveda uz Vācijas Berlīnes klīniku, jo tās ārstiem ir lielāka pieredze konkrēto gadījumu ārstēšanā. Karstuma dūriena un skābekļa bada dēļ mēram bija cietusi iekšējo orgānu sistēma.