Kā portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs aicina ēku īpašniekus un apsaimniekotājus pievērst pastiprinātu uzmanību pienācīgai ietvju un ēku jumtu attīrīšanai no sniega un apledojuma.

„Laikā, kad sākusies intensīva snigšana, ir īstais brīdis atcerēties par ietvju un ēku jumtu attīrīšanu no sniega un apledojuma. Nesekošana sava īpašuma stāvoklim ziemas laikā apdraud ne tikai gājēju veselību un ielu malās atstātās automašīnas, bet var arī pašam īpašniekam izmaksāt krietnu summu,"  atgādina izpilddirektors.

 Sods par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām tas var sasniegt 1000 latus.

Gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā.

Par negadījumiem netīrītu ietvju dēļ nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai.

Tikai šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot pamatu eventuālai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.