Rundāles dzimšanas dienā te būs skatāma Latvijas Nacionālas bibliotēkas (LNB) izstāde Ketleru dzimtas Kurzemes hercogu bibliotēka "Ex Bibliotheca Ducis Curlandiae", piedāvājot aplūkot 44 grāmatas, kas izdotas laikposmā no 15.līdz 17.gadsimtam, kā arī iespieddarbi un dokumenti no LNB, Latvijas Nacionālā arhīva, Latvijas Valsts vēstures arhīva, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja un Rundāles pils muzeja krājumiem.

Grāmatas ir Somijas Nacionālās bibliotēkas krājuma daļa un Latvijā būs redzamas tikai līdz 31.augustam.

Vienlaikus būs aplūkojama arī Grāfa Teodora Mēdema dāvinājumu izstāde, kurā iekļauti 2013.gadā grāfa Teodora Mēdema pils muzejam dāvinātās dzimtas relikvijas. Tās viņa vectēvs grāfs Teodors Mēdems Pirmā pasaules kara beigās no Stukmaņu un Vecauces pils bija aizvedis uz Vāciju, pēc tam - uz Franciju.

Ekspozīcijā iekļauta Kurzemes hercogienes Dorotejas porcelāna kosmētikas servīze no 22 priekšmetiem, kas darināta Karaliskajā porcelāna manufaktūrā Berlīnē ap 1784.gadu. Tāpat skatāmi Kurzemes hercogienes portreti, kā arī daži memoriāli priekšmeti no Rundāles pils muzeja kolekcijas.

Muzeja direktors, mākslinieks Imants Lancmanis teic, ka Mēdemu kolekcija nozīmības ziņā ierindojas uzreiz aiz Kurzemes hercoga Pētera mākslas darbu krājumiem. Priekšmeti pieder izcilākajam, kas jebkad atradies Latvijas teritorijā.

Piedāvājam ieskatu Rundāles pils restaurācijā 50 gadu garumā.