Protesta iniciatore, Ainažu iedzīvotāja Gita Kreijere portālam "Delfi" pastāstīja, ka iemesls protesta rīkošanai ir septembrī notikušais, proti, tas, ka viņai kā vecmāmiņai netika pagarināta abu mazbērnu aizbildniecības pilnvara. Vēl vairāk, abu bērnu mātei, Gitas meitai, kura tobrīd un arī pašlaik strādā Skotijā, tika pārtraukta aizgādība pār bērniem. Šobrīd abi bērni atrodas audžu ģimenē Strenčos.

Vecmāmiņa ir sašutusi par šādu bāriņtiesas rīcību un bija apņēmusies cīnīties, lai abi bērni nonāktu atpakaļ pie mātes, kura ar viņiem jau drīzumā plāno pārcelties uz dzīvi Skotijā.

"Esmu ļoti apmierināta ar protestu. Kopā ar Salacgrīvas bāriņtiesas vadītāju Marutu Pirro un novada domes priekšsēdētāju Strauberga kungu bija auglīga diskusija. Panācām vienošanos, ka jautājums par bērnu atgūšanu tiks risināts jau 24. februāra sēdē, kad atbrauks meita," portālam teica protesta rīkotāja.

Salacgrīvas novada domes priekšēdētājs atzina, ka nav nekāda pamata atlaist bāriņtiesu, jo, viņaprāt, darbinieki strādā godprātīgi un apzinīgi rīkojas. "Es uzskatu, ka radušās situācijas galvenais iemesls ir komunikācijas problēma. Varbūt neveiksmīgi izvērtās sarunas par aizgādības tiesību atņemšanu," portālam sacīja priekšsēdētājs. Viņš vairākkārt uzsvēra, ka nesen bāriņtiesā veikts audits un nekādi likuma pārkāpumi nav konstatēti. Viņš notikušo piketu vērtē pozitīvi, jo bijusi iespēja konstruktīvi pārrunāt vecāku sasāpējušās problēmas un meklēt piemērotāko risinājumu.

Savukārt Maruta Pirro portālam atzina, ka notikušais, proti, prasība atlaist bāriņtiesu, viņai ir bijis emocionāls pārdzīvojums. Pirro neredz pamatojumu vai iemeslu apgalvojumam, ka bāriņtiesa Gitas Kreijeres un viņas mazbērnu gadījumā rīkojusies nekorekti. 

"28. augustā saņēmām zvanu uz sociālo dienestu un braucām uz Gitas Kreijeres māju. Abu bērnu mājās nebija, turklāt viņa arī nevarēja atbildēt, kur viņi ir. Tad arī nācās iesaistīt bāriņtiesu. Izvērtējot situāciju pieņēmām lēmumu pārtraukt mātei aizgādību. To neatjaunojām arī pēc 15 dienām, kā to var darīt saskaņā ar likumu, jo māte tā arī neieradās Latvijā," stāstīja Pirro.

Viņa akcentēja, ka visi šie lēmumi tomēr ir tiesiski un pamatoti. Pretējā gadījumā tiesa tos būtu atcēlusi. Pirro cer, ka abu bērnu māte tomēr izpildīs noteiktās prasības, tostarp, apmeklēt nozīmētās konsultācijas, un varēs jau drīzumā bērnus atgūt.