Pavisam izsolei pieteicās desmit pretendentu, taču piedalījās deviņi, no kuriem visi esot Latvijas iedzīvotāji. Taču, kurš tagad būs vairāk nekā 45 hektāru lielās platības un daudzo ēku īpašnieks, zvērinātā tiesu izpildītāja Inese Bože pagaidām neatklāj.

"Saskaņā ar civilprocesa likumu, mums mēneša laikā jāgaida, kad persona iemaksās atlikušo summu vai iesniegs bankas garantijas vēstuli. Līdzko būs Kurzemes apgabaltiesas lēmums, ka akts ir apstiprināts stājies likumīgā spēkā, tad varēs arī nosaukt jauno īpašnieku," skaidro Bože.

Skrundas kara pilsētiņu Krievijas militārpersonas atstāja 1990.gadā. Taču vien pēc 11 gadiem valstij to beidzot tomēr izdevās pārdot par 170 tūkstošiem Krievijas pilsonim piederošam uzņēmumam "Iniciatīva Eiropa". Cerības, ka beidzot šai postā slīgstošajā teritorijā kaut kas tiks darīts un Skrundas novada pašvaldība tiks pie nekustamā īpašuma nodokļa, bija īsas. Pēdējo reizi nodokļus uzņēmums pašvaldībai samaksāja 2012.gada aprīlī.

Pēdējais lēmums par nodokļu parāda piedziņu Skrundas novada domē pieņemst aprīlī. Parāda summa sasniegusi 11 831 eiro.

Uzņēmums "Iniciatīva Eiropa" nav nokārtojusi savas finansiālās saitības arī ar Privatizācijas aģentūru, kura Kuldīgas tieša iesniegusi prasību par nomas līgumā noteikto saistību izpildi un parāda piedzīšanu vairāk nekā 135 tūkstošu eiro apmērā. Tiesas sēde plānota septembrī, savukārt, vai vai bijusī kara pilsētiņa tiešām būs tikusi pie jauna īpašnieka, taps zināms līdz 15.jūnijam.