Tikšanās mērķis bija novērst to, lai bieži ar pārmērīgu alkohola lietošanu saistīti incidenti pilsētā notiktu iespējami retāk.

Pavisam pērn Talsu pašvaldības policijā reģistrēti 20 izsaukumi uz spēļu zālēm. Šogad pirmajos mēnešos tādi bijuši pavisam septiņi gadījumi.

"Lielākoties problēmas rodas pie spēļu zāļu ieejām, kur pulcējas iereibušie cilvēki, raisās konflikta situācijas, kautiņi un personas gūst miesas bojājumus," skaidroja pašvaldības policijas priekšnieces vietniece Sigita Amstere.

Visu šo iemeslu dēļ pašvaldības policija rosinājusi izmaiņas saistošajos noteikumos, kas paredz, ka spēļu zāļu īpašnieki atbild ne tikai par to, kas notiek telpās, bet arī 50 metru radiusā no ieejas durvīm. "Vēlamies panākt, ka apsargs pievērš uzmanību arī tam, kas notiek ārpusē - lai apmeklētāji apzinās, ka šī nu nebūs tā vieta, kur pulcēties un radīt problēmas," skaidroja Amstere.

Savukārt Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa priekšnieks Mārtiņš Ziediņš norādīja, ka ir ieinteresēts ieviest sistemātiskāku pieeju spēļu zāļu kontrolei, tā vietā, lai tikai veiktu nedēļas nogales reidus.

"Mēs esam ļoti ieinteresēti ciešāk sadarboties ar spēļu zālēm, lai varētu vieglāk izsekot tā saucamo "mūsu kontingentu". Nedēļas nogalēs notikumu ir daudz. Pēc nedēļas nogalēm pirmdienās uzzinām, ka kāds klubā piekauts vai apzagts. Ja mēs būtu tur bijuši, redzētu, kāds attiecīgajā vakarā bijis kontingents un varētu operatīvāk notikumus atklāt," viedokli pauž Mārtiņš Ziediņš.

Spēļu zāļu pārstāvji apliecināja gatavību sadarboties, jo klientu drošība ir arī viņu interesēs. "Ar šiem agresīvajiem klientiem parasti neviens negrib ķēpāties. Reti kura pašvaldība ir ieinteresēta sakārtot šo lietu," sacīja "Joker LTD" galvenais menedžeris Rolands Lātss. Viņš norādīja, ka nav iebildumu arī pret regulāriem policijas apmeklējumiem spēļu zāles iekšienē – ar nosacījumu, ka policijas darbinieki netraucē klientiem.