Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome šodien apstiprināja jaunus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu SIA "Tukuma siltums".

Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifs sastāv no siltumenerģijas ražošanas tarifa 39,68 eiro par megavatstundu, pārvades un sadales tarifa 15,03 eiro par megavatstundu, kā arī tirdzniecības tarifa 0,17 eiro par megavatstundu.

Jaunā apstiprinātā tarifa lielāko izmaksu īpatsvaru no kopējām izmaksām veido kurināmā izmaksas (21,3%), iepirktās siltumenerģijas izmaksas (20,7%) un darba samaksas ar sociālajām iemaksām izmaksas (18,9%).

Lielākais samazinājums pret spēkā esošajā tarifā iekļautajām izmaksām ir paredzēts kurināmā izmaksām, elektroenerģijas izmaksām, darba samaksai ar sociālajām iemaksām, pamatlīdzekļu nolietojumam un remonta izmaksām.

Jauns siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekts tika sagatavots, jo ir mainījušās izmaksas, saražotās un iepirktās siltumenerģijas apjomi attiecībā pret spēkā esošo tarifu projektu.

Tarifa izmaksās ir paredzēts, ka no kopējā siltumtīklos nodotā siltumenerģijas apjoma "Tukuma siltums" paši ar šķeldu plāno saražot 61,5%, ar sašķidrināto naftas gāzi - 0,6%, bet 37,9% siltumenerģijas komersants iepērk no SIA "Tukums DH" koģenerācijas stacijas.

Jau ziņots, ka SIA "Tukuma siltums" pagājušo gadu noslēgusi ar 253 041 eiro peļņu.

2013.gadā uzņēmums siltumtīklos nodevis 50 494 megavatstundas siltumenerģijas, tostarp - pašu saražotas 33 597 megavatstundas siltumenerģijas.