SIA "Eco Baltia vide" jaunais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs paredzēts 7,16 eiro par vienu kubikmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), kas ir par 29% vairāk nekā līdzšinējais tarifs, kas ir 5,56 eiro par vienu kubikmetru, neskaitot PVN.

Saskaņā ar Tukuma novada domes jūlija sēdē pieņemto lēmumu, jaunais tarifs stāsies spēkā no 1.septembra.

Tas saistīts ar to, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir apstiprinājusi SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības "Piejūra"" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu 28,44 eiro par tonnu, neskaitot PVN, un SIA "Eco Baltia vide" lūdza domi apstiprināt arī jaunu apsaimniekošanas tarifu.

SIA "Eco Baltia vide" informēja pašvaldību, ka līdztekus atkritumu apglabāšanas izmaksām bija audzis arī dabas resursu nodoklis.

Uzņēmums Tukuma novadā veic sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pēc uzvaras atklātā konkursā "Par sadzīves atkritumu apsaimniekotāja izvēli Talsu, Dundagas, Engures, Jaunpils, Kandavas, Mērsraga, Rojas, Tukuma novados", kas notika 2013.gadā.

Pirms tam SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"" dalībnieku sapulcē 2.jūlijā, piedaloties SIA "Eco Baltia vide" pārstāvjiem, nolēma, ka jaunā maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu novados piemērojama no 1.septembra, lai par maksas izmaiņām varētu brīdināt iedzīvotājus un citus patērētājus.

Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrībā "Piejūra" vienas tonnas sadzīves atkritumu deponēšanas tarifa pieaugums ir par 10,10 eiro, bet viena kubikmetra sadzīves atkritumu deponēšanas izmaksas pieaugums ir par 1,60 eiro.