Uz atvērtajā durvju dienām aicināti zemnieki, lauksaimnieki, agronomi un citi interesenti. Pasākuma pirmajā daļā no plkst.11.00 līdz 13.00 Vijciema tautas namā notiks seminārs jeb izglītojošā daļa, kurā stāstīs par tradicionālajām lauku lietām, pārrunās globālus, zemniekiem aktuālus jautājumus, diskutēs par problēmām nozarē, kā arī apskatīs dažādus produktus. Piedalīsies lauksaimnieku sadarbības partneri.

Otrajā daļā no plkst.13.00 līdz 15.00 notiks kartupeļu, labības, rapšu un citu kultūraugu lauku apskate, kā arī tiks darbināts kombains.

Trešajā, saviesīgajā daļā Z/S "Piekalnes" no plkst.15.00 – 17.00 visi aicināti uz diskusiju, būs iespēja salīdzināt dažādas kartupeļu šķirnes, notiks degustācijas.

Pasākumu plānots pārvērst par tradīciju, tā mērķis ir veicināt novada atpazīstamību, veicināt lauksaimniecības attīstību novadā, kā arī piesaistīt jauniešus darbam laukos.

Pasākumu organizē Valkas novada dome sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, Z/S "Piekalnes" un SIA "NOREX NORIKA".