Kapsulas saturu veidoja īpaša vēstule – rektora novēlējums, viena eiro un viena lata monēta, pašlaik studējošo studentu, strādājošo docētāju un darbinieku saraksts, studiju programmu apraksti, Vidzemes Augstskolas nozīmīte, kā arī tāda pati informācija elektroniskā formātā, ierakstīta zibatmiņā. Kapsulu ēkas pamatos ieguldīja Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis un būvdarbu veicēju SIA "R.K.C.F. Renesanse" valdes loceklis Raimonds Kuncevičs.

"Tas ir nozīmīgs notikums ne tikai augstskolai, bet arī pilsētai un reģionam, jo, pateicoties šim objektam, mēs arvien vairāk attīstīsim pētniecību un informācijas tehnoloģiju lietojumu. Domāju, ka pirmo atdevi mēs jutīsim jau nākamā gada septembrī, kad modernās telpas uzņems jau pirmos studētgribētājus," atzīmē Gatis Krūmiņš.

Arī Valmieras mērs Inesis Boķis norāda: "Ļoti priecājos, ka augstskolā būs vairākas laboratorijas un studentiem būs iespēja pilnveidot savas zināšanas tieši informācijas tehnoloģiju nozarē." Tāpat Boķis atzīmēja, ka ēkas rekonstrukcijas darbi ir lielisks pierādījums tam, ka Valmiera turpina attīstīties un augt straujiem soļiem, kā arī novēlēja, lai augstskolā būtu vēl lielāks zinātkāru un gudru studentu skaits, ar kuriem pilsēta un viss Vidzemes reģions var pamatoti lepoties.

Savukārt Raimonds Kuncevičs klātesošos informēja, ka darbi norit precīzi pēc plāna un ēkas atklāšana paredzēta 2014.gadā.

Jāpiemin, ka vēstījuma ierakšanā piedalījās arī prāvs studentu un skolas darbinieku pulciņš un īpašu priekšnesumu bija sagatavojis Vidzemes Augstskolas improvizācijas teātris "ViAGars", izspēlējot trīs etīdes, kā kapsula varētu tikt atrasta pēc 1000 gadiem.

Jaunais inženierzinātņu korpuss paredzēts kā piebūve jau esošajai Vidzemes Augstskolas ēkai Tērbatas ielā 10, kuru arī paredzēts rekonstruēt, lai izveidotu vienotu, modernu studiju kompleksu. Tas tiks aprīkots ar jaunākajām laboratorijām un pētnieciskajām iekārtām, kā arī būs piemērots personām ar funkcionāliem traucējumiem. Projekta galvenais mērķis ir izveidot modernu inženierzinātņu studiju kompleksu esošo studiju programmu kvalitātes uzlabošanai un jaunu, ar modernām tehnoloģijām saistītu programmu uzsākšanai.

Vērienīgajiem būvniecības darbiem Vidzemes Augstskola ir piesaistījusi Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Projekta kopējais attiecināmais finansējums ir 1,85 miljoni latu, tai skaitā ERAF finansējums – 85%, valsts budžeta līdzfinansējums – 7,17%, kā arī augstskolas pašas ieguldījums – 7,73% no kopējā budžeta.