Fоtо: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase otrdien, 11. jūnijā, Baltijas kausa izcīņas mačā par trešo vietu ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Fēru salu valstsvienību, sagādājot pirmo uzvaru galvenajam trenerim Paolo Nikolato.

Latvijas izlases labā vārtus guva Andrejs Cigaņiks, bet vārtos Rihards Matrevics atvairīja vairākus bīstamus pretinieku sitienus.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, Nikolato Latvijas izlases sākumsastāvā veica trīs izmaiņas - centra aizsarga Kaspara Dubras vietā bija Antonijs Černomordijs, pussargu Cigaņiku aizvietoja Renārs Varslavāns, savukārt uzbrucēja Raimonda Kroļļa vietā bija Dāvis Ikaunieks.

Pirmā puslaika vidū pēc pretinieku bīstamiem uzbrukumiem Rihards Matrevics pāris reizes glāba Latvijas izlasi no zaudētiem vārtiem. Arī puslaika pēdējās sekundēs viņš liedza Fēru salu futbolistiem gūt vārtus, ar atvairījumu noslēdzot pirmās 45 minūtes, kurās latviešiem neizdevās apdraudēt viesu vārtus.

Otrais puslaiks latviešiem iesākās veiksmīgi, jo 50.minūtē Cigaņiks panāca 1:0. Mārtiņš Ķigurs pārcēla bumbu pāri pretinieku futbolistam, to saņēma Varslavāns, kurš piespēlēja pretī vārtiem, no kurienes precīzs bija Cigaņiks.

Nedaudz vēlāk pēc Cigaņika piespēles Marko Regža no pāris metriem uzsita bumbu virsū vārtsargam, bet pēc sekojošā stūra sitiena garām stabam bumbu raidīja Kristers Tobers. Cīņas 75.minūtē bīstamu sitienu pa vārtiem izdarīja arī Alvis Jaunzems.

Sestdien Latvijas futbolisti Baltijas kausa pusfinālā ar 0:2 zaudēja Lietuvai, bet Fēru salas ar 1:4 atzina Igaunijas pārākumu.

Abas komandas pēdējo reizi tikās UEFA Nāciju līgā 2020.gadā, kad abas spēles noslēdzās neizšķirti 1:1.

Baltijas kauss ir senākais joprojām notiekošais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928.gadā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !