Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Latvietis Artūrs Šilovs ir nobriedis un nosvērts vārtsargs, kurš attīstījies pareizajā virzienā, viņu slavēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" galvenais treneris Riks Tokets.

Šilovs svētdien aizvadīja savu pirmo NHL spēli šajā sezonā - viņš atvairīja 20 no 22 metieniem uzvarā pār Anaheimas "Ducks" un izpelnījās cīņas otrās spožākās zvaigznes godu.

"Pagājušajā sezonā Šilovs pie mums aizvadīja 4-5 spēles, pēc tam aizbrauca uz pasaules čempionātu. Man vienalga, ko citi saka, tas ir augsta spiediena turnīrs. Viņam bija labs sezonas sākums ["Canucks" fārmklubā] Ebotsfordā, bet tagad atkal ticis pie iespējas NHL - tas ir ļoti svarīgi Artūra attīstībai," sarunā ar žurnālistiem pēc treniņa teica Tokets. "Šilovs strādā ar [Vankūveras vārtsargu treneri] Īanu Klārku, darbojas NHL līmeņa treniņos. Domāju, viņa attīstība pēdējo 5-6 mēnešu laikā ir gājusi tikai uz priekšu."

Mačā pret Anaheimu Toketam patikusi viena epizode Šilova izpildījumā - vārtsargs pēc pretinieku metiena un atkārtotas iespējas gūt vārtus bijis ārkārtīgi nosvērts un nobriedis. "Klārka darbs ir acīmredzams, tāpat Šilovs ir pētījis ["Canucks" pirmo vārtsargu] Tečeru Demko. Artūrs ir nosvērts un gaida metienu, neslidinās apkārt. Var redzēt, ka vārtos ir nobriedis vārtsargs, kurš klausās trenera norādījumos."

Šilovs līdz šim NHL līmenī aizvadījis sešas spēles, kuru laikā vidēji ielaidis 2,62 vārtus un atvairījis 90,8% metienu. Šobrīd Demko ir savainots, tāpēc sagaidāma latvieša uzkavēšanās Vankūverā. Komanda nākamo spēli aizvadīs naktī uz trešdienu pret Stenlija kausa čempioni Vegasas "Golden Knights".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !