Foto: EPA/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vegasas "Golde Knights" zviedru vārtsargs Robins Lēners kopā ar sievu iesniedzis bankrota pieteikumu, apgalvojot, ka daudziem kreditoriem ir parādā līdz pat 50 miljoniem ASV dolāru.

Kā ziņo Lasvegasas "Review-Journal", Lēners 30. decembrī iesniedzis bankrota pieteikumu, bet vairākus mēnešus pirms tam Viskonsīnā bāzēta kompānija tiesā iesniegusi prasību pret zviedru hokejistu par četriem miljoniem ASV dolāru. Iesniegtajā bankrota pieteikumā figurējot vismaz 50 cilvēku vai kompāniju, vēsta mediji.

Lēners un viņa tēvs Mihaels ir galvenie īpašnieki Nevadā reģistrētai biznesa kompānijai "Solarcode", kas darbojas Nevadā un Arizonā. 2022. gada sākumā "Solarcode" noslēdza vienošanos ar Viskonsīnas kompāniju "Eclipse Service" par četru gadu parādu atmaksas grafiku, tomēr neveica pirmos piecus maksājumus, pēc kā "Eclipse Service" iesniedza prasību tiesā.

Saskaņā ar bankrota pieteikumu, Lehners kavējis arī maksājumus par retu čūsku kolekciju, ko viņš iegādājās par 1,2 miljoniem ASV dolāru 2017. gadā. Lēners čūskas tur savā rāpuļu fermā Platonā, Misūri štatā.

Tiek lēsts, ka Lēnera un viņa sievas īpašumi ir apmēram 10 miljonu ASV dolāru vērtībā.

31 gadu vecais Lēners 2020. gadā ar "Golden Knights" noslēdza piecu gadu līgumu par 25 miljoniem ASV dolāru, tomēr šajā sezonā zviedru vārtsargs nav spēlējis, atveseļojoties pēc gūžas operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!