Foto: EPA/Scanpix/LETA

Starptautiskās hokeja federācijai (IIHF) prioritāri ir visu drošība, kad tiks runāts par agresora Krievijas un tās sabiedrotā iespējamo atgriešanos sacensību apritē, - otrdien Helsinkos vēlreiz uzsvēris organizācijas prezidents Luks Tardifs. Līdzīgi kā pirms gada, IIHF savos paziņojumus un izteicienos nav pieminējuši agresora Krievijas uzsākto karu neatkarīgas valsts Ukrainas teritorijā.

SOK ir pieļāvis, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties sacensību apritē kā neitrālie sportisti, bet sacensībās nevarēšot piedalīties tie atlēti, kuri atbalsta Krievijas uzsākto karu. IIHF prezidents Tardifs gan ir skeptisks un plāno februārī tikties ar SOK, lai pārrunātu šo tēmu. Kā izteicās IIHF prezidents, "tas nebūs viegls lēmums, bet mēs šeit neesam, lai pieņemtu vieglus lēmumus".

SOK pagājušajā nedēļā paziņoja, ka aicina pētīt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē. Ja SOK jebkādā veidā pieļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, Ukrainas atlēti sola boikotēt četrgades vasaras sporta veidu lielāko forumu. Šo paziņojumu nosodīja arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, citas amatpersonas, kā arī arī vairākas sporta federācijas. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers norādīja, ka arī Latvija nepiedalītos Parīzes olimpiskajās spēlēs kopā ar agresorvalstīm Krieviju un Baltkrieviju. Igaunija un Lietuva arī pauda stingru nostāju, kurai pievienojās Polija un Norvēģija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!